Ontvoering van een minderjarige in Antwerpen

Spread on request from de Procureur des Konings te Antwerpen
Plaats
Antwerpen
Date

De politie en het parket van Antwerpen zijn op zoek naar 2 mannen die vorige maand een jongen hebben ontvoerd aan het park "Hof Van Leysen" in Antwerpen. De jongen kon gelukkig even later ontkomen.

De feiten gebeurden op 27 juni 2011 tussen 17:00 en 19:00 uur. Die maandag was Viktor, een jongen van 13, aan het voetballen met 3 andere jongens in het park aan de Markgravelei. Hij had die jongens, Tim, Mohamed en Evert diezelfde dag leren kennen.

Toen de bal in het struisgewas werd getrapt, ging Viktor er achteraan. Daar werd hij door 2 onbekende mannen vastgegrepen en in een kleine witte wagen gesleurd in de Markgravelei. Op de Antwerpsestraat richting Mortsel, ter hoogte van de Jozef Hermanslei, kon Viktor uit de wagen ontsnappen.

De politie en het parket zoeken getuigen van de feiten op 27 juni.

Hebt u een jongen in een wagen zien sleuren aan de Markgravelei in Antwerpen of zag u een jongen uit een wagen wegvluchten aan de Antwerpsestraat in Mortsel, dan willen de onderzoekers dat graag weten.

Ook als u één van de verdachten (2 robotfoto's) meent te herkennen, neem dan zeker contact op met de speurders.

Tenslotte worden de 3 jongens die met Viktor aan het spelen waren (Tim, Mohamed en Evert) gevraagd om zich te melden bij de politie.