Carjacking in KORTRIJK

Verspreiding op vraag van de Procureur des Konings van KORTRIJK
Locatie
Kortrijk
Datum

In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 november 2012 kort na middernacht wordt een echtpaar slachtoffer van een gewelddadige carjacking op de parking van de wegpolitie gelegen tegenover het bioscoopcomplex Kinepolis in Kortrijk

.Na hun bioscoopbezoek merken de slachtoffers dat de knipperlichten van hun Audi RS4 in werking zijn. Op het ogenblik dat zij bij de wagen aankomen, stopt een voertuig Audi A3 met drie personen aan boord naast de RS4. De twee personen aan de passagiers zijde springen uit het voertuig en eisen de sleutels van de wagen van de slachtoffers. Zij dragen donkere kledij en een kap of muts over het hoofd.In de schermutseling die ontstaat, slaat één van de twee daders hem met een ijzeren staaf op het hoofd. Hij valt hevig bloedend neer en de daders verdwijnen met de Audi RS4.

Eerder op de avond, omstreeks 20u, poogden vermoedelijk dezelfde daders in te breken in de woning van het echtpaar aan de Stasegemsesteenweg in Harelbeke. Mogelijk slaagden zij er niet in binnen te raken en volgden zij de slachtoffers tot aan de Kinepolis. De Audi RS4 werd een half uur na de carjacking uitgebrand aangetroffen in het Noord-Franse Villeneuve D'Asq.

De feiten worden in verband gebracht met de plaag gewelddadige voertuigdiefstallen die sinds begin 2012 de Belgisch - Franse grensregio teistert. Het onderzoek naar die diefstallen spitst zich voornamelijk toe op een bende jonge Fransen van Maghrebijnse afkomst uit de voorsteden van Rijsel.

Zag u in de nacht van zaterdag 3 op zondagmorgen 4 november tussen 21u30 en 00u15 in de buurt van de Kinepolis een wagen, vermoedelijk een blauwe metaalkleurige Audi A3 met aan boord 3 personen, of was u getuige van de carjacking op de parking van de wegpolitie langs de Beneluxlaan tegenover de bioscoop, aarzel niet de politie te contacteren op het gratis nummer 0800 30 30 0Mogelijk werd de A3 ook gezien op de E17 Kortrijk - Frankrijk, al dan niet gevolgd of voorafgegaan door de Audi RS4.

Verder worden eveneens getuigen die verdachte zaken opmerkten op zaterdag 3 november tussen 19u45 en 21u15 aan de woning van de slachtoffers in de Stasegemsesteenweg in Harelbeke, verzocht zich te melden.