Diefstal met geweld en brandstichting in HARELBEKE

Verspreiding op vraag van de Procureur des Konings te Kortrijk
Locatie
Kortrijk
Datum

Op donderdag 2 augustus 2012 vetrok een 74-jarige man met het openbaar vervoer vanuit Harelbeke naar Oostende (de trein Kortrijk - Oostende om 09u45).

Op de dijk van Oostende werd het slachtoffer aangesproken door een Franssprekende man. Deze jonge man bleef het slachtoffer de ganse tijd vergezellen. Ze zijn samen iets gaan eten en iets gaan drinken. Na een laatste cafébezoek liet het slachtoffer duidelijk merken dat hij met gerust gelaten wilde worden.

Hij ging alleen weg, maar de verdachte achtervolgde hem met het openbaar vervoer tot in Harelbeke. In het station van Kortrijk werd het slachtoffer onwel. De dienst 100 werd opgeroepen, maar het slachtoffer wilde niet overgebracht worden naar het ziekenhuis. Er werd een taxi opgebeld. Op dat moment ogenblik kwam de verdachte tussenbeide en liet uitschijnen dat hij een goede kennis was van het slachtoffer, met als gevolg dat ze samen een taxi namen tot in Harelbeke.

Toen het slachtoffer zijn woning binnenging, volgde de verdachte hem. Het slachtoffer werd geslagen en vastgebonden in de zetel.De woning werd doorzocht en bij het verlaten er van stak de verdachte het tafellaken in brand. De dader ging aan (+/- 18u00) de haal met geld en een gouden ketting met daaraan een gouden medaillon van Leopold I.

Beschrijving van de verdachte: man van het Europees type, leeftijd 30/35 jaar, kort wit-blond stekelhaar, slanke lichaamsbouw, droeg een lichtgekleurde pet met een geruit motief, een T-shirt en een zwarte broek met rond zijn middel een donkere trui en een zonnebril, droeg een zwarte rugzak, Franssprekend.

De verdachte werd gefilmd op het perron van het station van Kortrijk wachtend op een trein met bestemming Moeskroen. Mogelijk is hij van daar afkomstig.

Herkent u deze man of weet u waar hij verblijft neem dan contact op met de speurders.