Gewapende overval in Waver

Verspreid op vraag van de onderzoeksrechter te Nijvel
Plaats
Waver
Datum

Op woensdag 9 maart 2022 werd in Waver een gewapende overval gepleegd op een juwelierszaak op de Place Bosch.

Een man observeerde de zaak gedurende een lange tijd, waarna hij de winkel betrad en rustig zijn beurt afwachtte als klant. Toen hij aan de beurt was, deed hij alsof hij geïnteresseerd was in juwelen. Ondanks de aanwezigheid van een vrouw en haar twee jonge kinderen, ging de verdachte achter de toonbank en bedreigde hij de winkelbediende met een vuurwapen. Toen vroeg hij aan het meisje om zijn rugzak te geven.

De verdachte stal de inhoud van de kluis en dwong de medewerker vervolgens de etalage te openen om de tentoongestelde stukken te stelen. De overvaller ging naar buiten op het ogenblik dat de uitbater binnen kwam. Toen die werd ingelicht over wat er net was gebeurd, ging de uitbater achter de overvaller aan. Verderop in de straat draaide de verdachte zich om en vuurde een schot af op het slachtoffer, waarop hij gewond raakte aan zijn kuit.

De verdachte is normaal gebouwd en tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij heeft kortgeknipt haar, naar rechts gekamd en kortgeschoren aan de zijkanten. Hij heeft opvallende wenkbrauwen en droeg een bril. Hij had een netjes getrimde stoppelbaard.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een grijze jeansbroek, een donkere jas met kap en licht geruite voering en zwarte sportschoenen van het merk “Nike”. Hij droeg ook twee mondmaskers en een zwarte rugzak.