Home-invasion in Amsterdam-Osdorp (NL)

Verspreid op vraag van het Federaal parket
Datum

In de Pieter Calandlaan in Amsterdam-Osdorp wordt op woensdag 26 april 2017 een gezin overvallen in hun appartement. De 4 daders gaan daarbij hardhandig te werk.

 

Wanneer er omstreeks 13.15 uur bij het gezin wordt aangebeld is de moeder en vader thuis samen met de 4 kinderen.
Er staat een man voor de deur met een pakketje in zijn handen. Direct nadat de vader de deur opent, overmeestert de onbekende man hem.

Na de nep-pakketbezorger komen nog drie daders naar binnen. De vader wordt zodanig geslagen en geschopt dat hij later een oogoperatie moest ondergaan. Vervolgens worden de moeder en drie van de kinderen vastgebonden, waarna de daders het huis doorzoeken.
De jongste zoon des huizes heeft zich verstopt achter een bank in de huiskamer. De overvallers blijven ongeveer een kwartier binnen en maken vooral persoonlijke spullen van hun slachtoffers buit. Een aantal sieraden is meegenomen en tassen met kleding, de paspoorten van het gezin, de spaarpotten van de kinderen en zelfs enkele fotoboeken en de vliegtickets die klaarlagen voor een vakantie.

Volgens de vader van het getroffen gezin sprak tenminste één van de daders met een Oost-Europees accent.
 

Eén van de daders is reeds geïdentificeerd van de andere 3 daders hebben de onderzoekers een vermoeden dat ze afkomstig zijn van België of in België verblijven.