Overvallen op winkelbediendes die het geld naar de bank dragen

Verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde
Plaats
Belgiïe
Datum

De politie is op zoek naar deze man. Hij wordt er van verdacht minstens 11 overvallen te hebben gepleegd op vrouwelijke winkelbedienden die 's ochtends rond 9 uur de opbrengsten naar de bank brachten.

De gewelddadige diefstallen dateren van 2013 en 2014, maar de onderzoekers sluiten niet uit dat er nog linken zijn met andere feiten.

De dader spot tassen of enveloppes met geld die de bedienden bij zich hebben. De slachtoffers worden aangevallen op straat, op weg naar de bank of in het bankkantoor zelf terwijl ze het geld aan het storten zijn.

De jonge man gebruikt geweld en in sommige gevallen valt hij aan met peperspray. Eens hij het geld in handen heeft, vlucht hij weg met een fiets, soms met een wagen.

Vermoedelijk handelt de dader alleen, maar hij bereidt zich goed voor en neemt zijn tijd.

Hij sloeg toe in Maasmechelen, Tongeren, Aarschot, Herentals, Vilvoorde, Dendermonde, Aalst, Ninove en Zottegem.

De dader kan ook gelinkt worden met Brussel. Hij gebruikte bij de overvallen auto's die gestolen werden in Kraainem en Sint-Jans-Molenbeek. Ook de nummerplaten die werden teruggevonden op de wagens kwamen uit het Brusselse.

De dader is rond de 30 jaar oud en heeft een opvallend rond gezicht en kort donker haar. Hij is 1m75 lang en atletisch gebouwd. Hij zou volgens sommige slachtoffers gebrekkig Nederlands spreken en volgens andere eerder Frans.