Poging diefstal met geweld in Leuven

Verspreid op vraag van het parket van Leuven
Plaats
Leuven
Datum

Op dinsdag 26 november 2019, omstreeks 21u50, werd de uitbater van de Carrefour Express in de Weldadigheidsstraat in Leuven hardhandig aangepakt door een man met een vuurwapen.

Twintig minuten eerder komt de verdachte voor het eerst in beeld. Van aan de overkant van de straat hield hij de winkel in de gaten. Hij wandelde enkele keren voorbij en verstopte zich ook in een portaal, waar hij wachtte op de uitbater.

Als die naar buiten kwam, stapte de verdachte op hem af. Hij toonde zijn wapen aan het slachtoffer en vroeg aan het slachtoffer om mee te komen, maar die weigerde. De verdachte bleef in eerste instantie rustig, maar het slachtoffer bleef weigeren om mee te komen, en dan werd de verdachte agressief. Hij sloeg de man meermaals met het wapen, gaf een kopstoot en stampte.

Het slachtoffer riep om hulp en kon weglopen, maar werd achtervolgd door de verdachte. Verschillende mensen waren ondertussen getuige van de feiten. De verdachte sloeg het slachtoffer nog verschillende keren en liep dan uiteindelijk weg. Het slachtoffer kon zijn spullen die door de feiten op de grond waren gevallen oprapen en ging naar de politie om aangifte te doen.

Beschrijving verdachte:

Hij is rond de 40 jaar oud en heeft een licht getaande huidskleur, zwart haar, een zwarte snor en een donkere baard tot ongeveer halverwege zijn borst. Hij kwam gespierd over. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een korte beige-gele jas, een donkere broek en zwarte sneakers. Hij sprak voornamelijk Nederlands tegen de uitbater. Toen die ging lopen riep hij hem in het Arabisch na.