Diefstal van 2 schilderijen in Brugge

Verspreid op vraag van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge
Plaats
Brugge
Datum

Op donderdag 15 juli 2021, op klaarlichte dag, werd in het centrum van Brugge een schilderij gestolen in de galerij van kunstenaar David DE GRAEF. De galerij ligt aan de Bonifaciusbrug, vlakbij het Groeningemuseum. De verdachten werden gefilmd door de bewakingscamera’s.

Op de beelden is te zien hoe omstreeks 16.10 uur twee mannen over het Arentshof wandelen naar de Bonifaciusbrug, waar de galerij zich bevindt. Eén van de verdachten is kaal en lijkt te praten met drukke gebaren. De tweede verdachte heeft een blauwe pet op. Ze stappen de galerij binnen en twee minuten later staan ze alweer buiten met een zak met daarin het schilderij met de naam “Contact”. Het is 1 meter breed en 70 cm hoog en kost 2400 euro. Het schilderij toont een zwangere vrouw en is gemaakt met de airbrush-techniek waarbij de verf op het doek wordt geblazen met lucht.

Enkele dagen later werd opnieuw een schilderij gestolen door vermoedelijk dezelfde daders. Het gaat om het schilderij “Confess” eveneens een airbrush schilderij met dezelfde afmetingen 100 cm op 70 cm . Ook dit schilderij is 2400 euro waard.

Beschrijving van de verdachten :

verdachte 1 : De man is kaal. Hij droeg een witte T-shirt met korte mouwen en verticale zwarte strepen op de mouwen, vermoedelijk van het merk Adidas, een donkere, korte broek en zwarte schoenen met witte zolen.

Verdachte 2 : De man droeg een blauwe pet, een donkere trui /jas, een zwarte rugzak, vermoedelijk van het merk Puma, een donkere, korte broek en zwarte schoenen met witte zolen Na de diefstal droeg hij een zwart /wit geblokte tas met daarin het gestolen schilderij.