Diefstal van een horloge in Gent

Verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen afdeling Gent
Plaats
Gent
Date

Op dinsdag 13 oktober 2015 werd de juwelier "HEURSEL" gelegen in de Langemunt in GENT het slachtoffer van een gewiekste dievenbende.
Omstreeks 13.37 uur kwamen 2 mannen en een vrouw de winkel binnen. Eén van de mannen vroeg of zijn vrouw wat horloges mocht passen. De andere man stond er wat nonchalant bij.
Wat later gingen ze naar boven en begaven ze zich naar een stand van een ander horlogemerk.Ook daar worden enkele horloges gepast. Nog wat later gaan ze opnieuw naar het gelijkvoers en vroegen ze enkele horloges te mogen bekijken uit de etalages. Dit was aan de stand van het merk HUBLOT.

Na het bekijken plaatste de verkoper de horloges terug in de etalage en sloot deze af. Aan de tafel nog wat gediscussieerd en uiteindelijk verlieten de 3 personen de zaak, maar zeiden nog terug te komen die dag rond s 18.00 uur om het HUBLOT horloge te komen kopen.
Pas wanneer 's avonds de etalages werden leeggemaakt om in de kluis te stoppen merkte de juwelier op dat het horloge van Hublot gestolen is.
Het gestolen horloge is van het merk Hublot en is gemaakt uit Roségoud en volledig bezet met diamanten. Het heeft een waarde van 49.700 euro

Dader 1 : is een man van 35-45 jaar oud en tussen de 1m65 -1m75 groot.
Hij is struis gebouwd en heeft een zuiderse huidskeur, een stoppelbaard, kort zwart haar en had littekens in zijn gezicht (een schuine streep op het voorhoofd en een 90° haak op zijn linkerkaak).
Die dag droeg hij oorverwarmers, een lange zwarte mantel en een donker grijze lange sjaal met patronen.
Hij spreekt een vreemd Italiaans met een redelijk hoge stem. Hij gedroeg zich opgewonden.

Dader 2 : is een man van 40 - 45 jaar oud en tussen de 1m80 en 1m85 groot. Hij is normaal gebouwd met een buikje en heeft een Indiase huidskleur met een stoppelbaard. Hij droeg die dag een zwarte jeans, zwarte pull, een zwart lederen pet met een patroon en een stalen horloge. Ook hij sprak een vreemd Italiaans maar met een zware stem.

Dader 3 : de vrouw is tussen de 30 en 40 jaar oud en 1m75 à 1m80 groot. Ze was slank, had blond geblondeerd haar tot net onder de schouders, valse wenkbrauwen, droeg veel make-up en miste een linker bovenhoektand . Ze droeg die dag een afgewassen jeans, zwarte lederen Allstars met het embleem van een doodskop op.