Diefstallen van elektrische fietsen in Dendermonde

Verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde
Plaats
Dendermonde
Datum

In de maand maart 2021 zijn er in Dendermonde verschillende diefstallen gepleegd van elektrische fietsen. Opvallend is dat de daders de fietsen stelen en er nadien mee op de trein stappen. Drie daders werden gefilmd door de bewakingscamera’s aan het station. Eén verdachte komt in aanmerking voor 2 diefstallen.

 

Op dinsdag 02 maart 2021 werd een elektrische fiets gestolen in de Koning Alberstraat in Dendermonde. De verdachte fietste via de Heirbaan waar hij ook nog een jas uit een voertuig stal. De diefstal van de jas werd eveneens gefilmd door bewakingscamera’s. Hierdoor kon de link gelegd worden met de diefstal van de elektrische fiets. De verdachte werd nadien gefilmd aan het station van Dendermonde waar hij aankomt met de elektrische fiets en een jas over het stuur. Vervolgens stapt hij met de elektrische fiets in hand op de trein richting Brussel. Aan het station te Brussel-Noord verlaat de verdachte de trein met de fiets in de hand. Uiteindelijk neemt hij wederom een trein en verlaat deze aan het station te Charleroi.

De man is slank en heeft zwart haar in een opvallend scherpe zijstreep. Op de dag van de feiten droeg hij zwarte kledij, een blauwe sjaal en een donkerblauwe rugzak.

Op donderdag 18 maart 2021 omstreeks 16.53 uur kwam de verdachte aan met de trein in het station van Dendermonde. Vervolgens stapte hij in de richting van het centrum waar hij omstreeks 17.06 uur een niet slotvaste, elektrische fiets gestolen heeft. De dief reed nadien terug richting station en is omstreeks 17.10 uur opnieuw op de trein gestapt met de gestolen fiets De verdachte is afgestapt met de fiets aan het station te Jette.

De man is normaal gebouwd, heeft een baardje en heeft zwart haar dat onderaan is opgeschoren. De dag van de feiten droeg hij donkere kledij en witte baskets.

Uit onderzoek blijkt dat de verdachte van de diefstal op 18 maart ook in aanmerking komt voor de diefstal van een elektrische fiets op 26 maart 2021 in de Noordlaan in Dendermonde. Vermoedelijk waren ze op 26 maart met twee op pad maar verdachte 1 is dezelfde.

Verdachte 1 : De man is normaal gebouwd, heeft een baardje en heeft zwart haar dat onderaan is opgeschoren. Op de dag van de feiten droeg hij een blauwe broek met zakken op de zijkant, een grijze trui en grijze schoenen met zwarte veters. Hij heeft een goed gevulde zwarte rugzak bij zich.

verdachte 2 : De man is normaal tot slank gebouwd, heeft een zwarte snor, een baardje en zwart haar dat met gel in piekjes staat. Hij droeg de dag van de feiten een zwarte lederen jas, een blauwe trui met het logo van Tommy Hilfiger, een blauw/grijze broek met bovenaan een donker stuk en een schoudertasje.