Valse OCMW of gezinshulp-medewerksters

Verspreid op vraag van het parket van Antwerpen,
Plaats
Antwerpen
Datum

Politie en parket zoeken 2 onbekende vrouwen die oudere mensen oplichten in heel Vlaanderen. Met een smoes bellen ze aan bij alleenstaande en bejaarde mensen. Ze stellen zich voor als medewerksters van een hulporganisatie, het OCMW, thuisverpleging of gezinshulp. Ze beweren dat ze langs komen voor een controle of om documenten na te zien.

Ze slagen erin het vertrouwen te winnen van hun slachtoffers en stelen dan de bankkaart en de geheime pincode. Onmiddellijk daarna worden met de gestolen bankkaart diverse aankopen gedaan en geld afgehaald.
De 2 vrouwen zijn al een hele tijd bezig. Meestal werken ze alleen maar in Merksplas werden ze een keer samen gezien.
De eerste klachten dateren van eind 2014. Ze maakten al slachtoffers in Antwerpen, Kapellen, Mortsel, Berchem, Lier, Zoersel, Schilde, Ranst, Brasschaat, Merksplas en Lede.

Het gaat om 2 vrouwen van het Slavische type.
Dader 1 - Deze vrouw is 25 à 35 jaar oud. Ze is normaal gebouwd en 1m60 à 1m65 lang. Ze heeft zwart haar, meestal opgestoken, en zware wenkbrauwen.
De vrouw spreekt Nederlands met een vreemd accent.

Dader 2 - De andere vrouw lijkt iets jonger, 25 à 30 jaar. Ze is normaal gebouwd en 1m65 à 1m70 lang. Ze heeft lang zwart krullend haar tot op de schouders. Meestal draagt ze een zwarte halflange jas en een kleed met een zwart-wit motief tot net boven de knie. Deze dame spreekt Nederlands met een Hollands accent.