Bende van Nijvel

Verspreid op vraag van het Federaal Parket
Plaats
Ohain,Ronquières,Namen & Beersel
Datum

Bericht verspreid op 30.10.2018.

Op zondag 2 oktober 1983 omstreeks 1.00 uur  ‘s morgens, hebben twee gewapende mannen de eigenaar van het restaurant «Au Trois Canards » in Ohain vermoord. De daders zijn gevlucht met de wagen van het slachtoffer - een rode Volkswagen Golf GTI met nummerplaat FGK 991.

Vier dagen later op donderdag 6 oktober 1983 omstreeks 14.00 uur werd dezelfde Golf opgemerkt op de Renault parking in de rue de Fer in Namen.
De Golf had nog steeds dezelfde nummerplaat FGK 991 maar was in het zwart gespoten.

- De onderzoekers zijn op zoek naar de persoon die deze Golf heeft herspoten en dit tussen 2 en 6 oktober 1983. Deze persoon zou toen in de regio van Namen hebben gewoond.

De dag nadien, op vrijdag 7 oktober 1983 om 19.50 uur werd deze in het zwart herspoten Golf gebruikt bij een overval op de Delhaize in Beersel. Deze keer werd er wel een andere nummerplaat op de Golf bevestigd.

Tijdens de overval in Beersel werd bij één van de overvallers een geboortevlek of een wijnvlek opgemerkt in de nek. Het was een langgerekte ovalen vlek van 3 tot 5 cm lang. De dader was groot en zo’n 1m85 à 1m90 lang.

- Mocht u een persoon kennen die aan deze beschrijving van de dader voldoet, neem dan contact op met de speurders.

Begin november 1986 aan het kanaal van Ronquières
Er werd door 3 rijkswachters in burger aan een lokale duiker gevraagd om een nieuwe zoekactie te doen in het kanaal.
Er werd toen een zak uit het water gehaald, nochtans was er een jaar voordien reeds een zoekactie geweest op dezelfde plaats die toen geen resultaat had opgeleverd.
De rijkswachters verplaatsten zich met een witte Renault R4. Deze R4 droeg geen  uiterlijke kentekens van de Rijkswacht.

- De onderzoekers zijn op zoek naar de personen die mee hielpen duiken of die meer informatie hebben over deze zoeking.

Het bedrijf « Delhaize » looft een premie uit van 250.000 euro in ruil voor informatie die leidt naar de identiteiten van de daders.

Alle tips die bij de onderzoekers binnenkomen zullen onderzocht worden.
Discretie wordt verzekerd.

Link naar de site van de bende van Nijvel.