Gewapende overval in Charleroi

Verspreid op vraag van het Parket van Charleroi
Plaats
Charleroi
Datum

Op zondag 17 november 2019, om 8u00 ‘s morgens, werd in Charleroi een gewapende overval gepleegd op een bakker in de “rue Neuve”. Door deze overval is de winkel definitief gestopt met zijn activiteiten.

Via de bewakingscamera’s van de stad kon de aanloop naar de feiten in beeld gebracht worden.

Om 7u50 worden de dader en zijn kompaan gefilmd als ze het metrostation “Beaux-Arts” verlaten.

Vergezeld door 2 andere personen die ze in het station hebben ontmoet, wandelen ze voorbij het “Palais des Beaux-Arts”.

De daders passeren langs de middenberm van de “Boulevard Jacques Bertrand”, waar ze enkele seconden praten met een taxichauffeur. Ze steken de Boulevard over en komen toe op “Place du Manège”.

Ze wandelen over “Place du Manège”, passeren voorbij het belfort, wandelen de “rue Montal” in om zo naar de “rue Neuve” te gaan.

Daar plegen ze hun overval en vluchten ze weg via de “rue du Laboratoire”.

De eerste dader, die de overval pleegde, is rond de 35 jaar oud en normaal gebouwd. Hij is ongeveer 1m70 lang. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkere werkbroek met reflecterende strepen aan de enkels en blauwe stukken stof, een donkere jas met blauw embleem, een donkergrijze sweater met kap en een pet. Hij was gewapend met een breekmes.

De tweede persoon bleef op de achtergrond, is rond de 30 jaar oud, ongeveer 1m75 lang en mager gebouwd. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een lichtgrijze sportbroek, een driekleurige jas in het donkerblauw en koningsblauw en met witte mouwen, een donkergrijze sweater met kap en donkere pet.