Moord op Germain Steven MBOYO BOMBOL

Verspreid op vraag van de Procureur des Konings van Antwerpen en van Onderzoeksrechter Gieselink
Plaats
Antwerpen
Datum

Politie en gerecht zijn op zoek naar mensen die Germain Steven MBOYO BOMBOLE hebben gezien tijdens de nacht van 20 op 21 februari 2014.Steven werd die nacht voor het laatst in leven gezien. Hij werd drie weken later, op 12 maart, dood aangetroffen in het water van het 5de havendok in Antwerpen.Steven was een student van 24 jaar. Hij woonde in Hoboken en volgde de lessen in het Sint Maria Instituut in de Lovelingstraat in Antwerpen.

Op donderdagavond 20 februari 2014 vierde hij, samen met een aantal kameraden, de laatste 100 dagen van het schooljaar. Na een bezoek aan Café d' Anvers aan de Verversrui namen de vrienden afscheid van elkaar op het Falconplein. Het was dan al vrijdagochtend in de vroege uurtjes. Uit onderzoek is gebleken dat Steven die ochtend rond half 5 te voet via de Falconrui naar de Paardenmarkt ging. Kort daarna was hij op het kruispunt met Klapdorp en de Varkensmarkt en vervolgens wandelde hij in de richting van de Italiëlei. In zijn buurt wandelden een aantal mensen die Steven kunnen hebben gezien en die misschien informatie kunnen geven die nuttig kan zijn voor het onderzoek. Op beelden van een camera aan de Varkensmarkt is Steven voor het laatst te zien. Het was dan 4u37. Voor hem wandelden 4 mensen op de Paardenmarkt in de richting van de Italiëlei, 2 jonge mannen en 2 jonge vrouwen. Achter Steven wandelde nog een jonge man. Hij droeg een rode sweater met een kap. Hij stond kort daarvoor te praten met een andere jongen aan de frituur op de Varkensmarkt. De speurders willen deze mensen graag spreken.

Steven MBOYO was een sportief gebouwde man van Kongolese afkomst, ongeveer 1m70 lang. De nacht dat hij verdween, droeg hij een donkere blousonvest boven een rode T-shirt, een donkerblauwe broek en zwarte "Nikes" Air Jordan. Hij droeg ook een bril en had een zwarte rugzak bij zich en een joggingbroek die hij over zijn arm droeg.

Meent u zichzelf of andere personen te herkennen op de beelden, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Ook als u Steven MBOYO die ochtend van 21 februari nog hebt gezien na 4u30, dan willen de speurders dat graag weten.