Moord op Gregory BLUJ

Verspreid op vraag van de Procureur des Konings te Antwerpen en van Onderzoeksrechter Thys
Plaats
Antwerpen
Datum

Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van de moord op Gregory Bluj in Antwerpen in oktober van vorig jaar is bijna afgerond.De 18-jarige student werd met een mes gestoken en overleed kort daarna. De speurders willen nog 2 personen spreken die kort voor de feiten met de verdachte, de 49-jarige Rudi F. uit Antwerpen, hebben gesproken. Zij konden nog niet worden geïdentificeerd.

De avond van zaterdag 5 oktober 2013 was Gregory op stap met vrienden aan de Oudevaartplaats in Antwerpen. Het groepje studenten stond buiten op het terras van café "De Oude Vaart" toen er binnen ruzie ontstond tussen 2 mannen. Er vielen enkele klappen en de uitbater besloot om één van de mannen, Rudi F., buiten te zetten.

Op het terras boden de studenten zakdoekjes aan want de man bloedde aan zijn hoofd. Rudi F. wandelde 50 meter verder in de richting van de Frankrijklei en ging café "Why Not" binnen waar hij zijn gezicht ging wassen. Maar voor hij binnen ging, maakte hij voor het café een praatje met 2 passanten. Dit was enkele minuten na 11 uur 's avonds. De onderzoekers willen deze 2 voorbijgangers graag spreken.

Toen Rudi F. zijn gezicht eenmaal had gewassen, keerde hij terug naar café "De Oude Vaart". Op het terras stak hij dan Gregory neer die kort nadien aan zijn verwondingen overleed.