Moord van Bernard VERSTRAETE in Gent

Verspreiding op vraag van de Procureur des Konings van Gent en van Onderzoeksrechter Vandamme
Locatie
Gent
Datum

Verspreid op 2009-11-18 00:11:00

Op maandag 14 september 2009 rond 08.15 uur werd het levenloze lichaam teruggevonden van Bernard Verstraete aan het Godshuishammeke in Gent. De 34-jarige man was met verschillende messteken om het leven gebracht in de nacht van zondag op maandag tussen middernacht en 02.00 uur.

Twee dagen voor de moord, op vrijdag 11 september is Bernard nog gezien op de markt van Eeklo in het gezelschap van twee mannen. Zij hadden een hevige discussie, waarna Bernard boos is vertrokken.De speurders hebben robotfoto's laten opmaken van deze twee mannen. Zij kunnen belangrijke getuigen zijn in het onderzoek.

Persoonsbeschrijvingen van deze twee mannen : 1e man : De eerste man is 40 jaar, hij is gezet en zijn haar is pikzwart en achteruitgekamd met gel. Hij droeg een maatpak en zwarte lakeien mocassins.

2e man : De tweede man is 30-35 jaar en ongeveer 1m65. Hij is mager en heeft een fijn gezicht, een getaande huid en donker gebekt haar dat omhoog stond. Hij droeg een blauw maatpak.

Op zondag 13 september werd Bernard Verstraete het laatst gezien door een getuige rond 22.15 uur in het café 't Cipierken in Eeklo. Daarna vertrok hij met zijn wagen, een zwarte BMW X3, richting Gent. Vermoedelijk zat er een tweede persoon naast hem, misschien kan iemand hiervan een beschrijving geven. De speurders weten uit het onderzoek dat het slachtoffer een grote som geld bij zich had; dat is verdwenen. Waarom het slachtoffer naar Gent kwam is ook nog één van de openstaande vragen.

Wie herkent deze 2 mannen op de robottekeningen of misschien herkennen zij zichzelf. Iedereen die inlichtingen heeft, hoe klein ook, aarzel dan niet contact op te nemen met de speurders.