Roofmoord in Gent

Verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent
Plaats
Gent
Datum

Op donderdag 27 juni 2019 werd de 90-jarige Georgette Van den Bogaerde gevonden in haar huis aan de Sint-Denijslaan in Gent ter hoogte van de  bushalte Wiemersdreef.

De vrouw lag op de grond en was nauwelijks nog bij bewustzijn. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis waar ze enkele dagen later overleden is aan haar verwondingen.

Uit het onderzoek blijkt dat het huis werd doorzocht en dat het slachtoffer vermoedelijk met de dader of daders werd geconfronteerd.

Georgette werd geduwd of kwam ten val waardoor ze niet meer kon bewegen.

De feiten gebeurden vermoedelijk op dinsdag 25 juni 2019 na de middag mogelijk in de vooravond of in de loop van de avond.
De pedicure was die dag langs geweest en is er rond 11u30 vertrokken.
Het Tv boekje lag nog open op maandag 24 juni en haar avondeten stond nog op het aanrecht.

De onderzoekers doen dan ook een oproep naar getuigen, mensen die iets verdacht hebben gezien rond of aan het huis. Het huis ligt vlak naast het natuurpark Overmeers en er loopt een pad langs de tuin van Georgette. De vrouw was veel in haar tuin bezig en het was dus makkelijk om haar te observeren. Misschien heeft iemand zien weglopen aan de woning of in een wagen zien springen. Het was die dag heel warm en er waren nog veel mensen op de been. Elk klein detail kan belangrijk zijn voor het onderzoek.

De daders hebben de gouden ovalen armband met daarin de naam Norris gegraveerd gestolen. Misschien werd deze armband ergens te koop aangeboden op de tweedehandsmarkt of goudsmid ?

Uit het buurtonderzoek kwam een getuige naar voor die op 25 juni iets opmerkelijks heeft gezien nl een kleine oranjekleurige wagen die de oprit van Georgette opreed. De wagen had twee witte strepen, vertikaal overlangs de auto en aan de achterzijde van de auto een rooster onderaan. Misschien is het een elektrisch model.. De getuige dacht dat de wagen een Nederlandse nummerplaat had. De bestuurder van de wagen is niet echt behendig . Alle informatie hierover is welkom bij de speurders.