Vechtpartij met dodelijke afloop in Elsene

Verspreid op vraag van het parket van Brussel en de onderzoeksrechter
Plaats
Elsene
Datum

In het kader van een gerechtelijk onderzoek is de politie op zoek naar een belangrijke getuige. Het betreft een taxichauffeur.

Op zondag 10 augustus 2014 tussen 05u30 en 06u00 's morgens was er een gewelddadige vechtpartij op de Waversesteenweg in het Matongekwartier te Elsene.

Eén of meerdere individuen van Afrikaanse oorsprong vergrepen zich aan Daddy LUBETA LOMBE, een man van 40 jaar oud en afkomstig uit de Democratische Republiek Congo.

Terwijl ze op straat aan het vechten waren, stopte er een taxichauffeur en poogde de gemoederen te kalmeren. Het slachtoffer maakte van deze situatie gebruik om te vluchten in de taxi. Zijn tegenstanders sleurden hem echter met geweld opnieuw uit de taxi. Aangezien de situatie gevaarlijk werd, koos de taxichauffeur ervoor om het toneel te verlaten.

Na deze gewelddadige schermutseling overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen.

De bewakingscamera's filmden de taxi in de Vredestraat.De taxichauffeur kan een heel belangrijke getuige zijn in het vervolg van dit gerechtelijk onderzoek.

Om dit dossier van gewelddadige agressie op te lossen vragen de speurders dat de taxichauffeur zich zou melden.

Aan alle getuigen die in de omgeving van deze feiten waren vragen de speurders eveneens om contact op te nemen.

Indien u de taxichauffeur bent, of u heeft informatie over deze feiten, of u was getuige van de vechtpartij dan vragen de speurders om contact op te nemen via het gratis telefoonnummer 0800/30.30.0

Discretie wordt verzekerd.