Verdacht overlijden Jean Van de Kerkhove

Verspreiding op vraag van de Procureur des Konings van Antwerpen en van Onderzoeksrechter Van Wambeke
Locatie
Antwerpen - Antwerpen Linkeroever
Datum

Verspreid op 2013-11-19 00:11:00

Politie en gerecht zoeken getuigen die meer duidelijkheid kunnen geven over de dodelijke val van Jean Van de Kerkhove, een maand geleden, in Antwerpen.

De Antwerpenaar (61) werd in de nacht van 22 oktober 2013 zwaar gewond gevonden, onderaan de trap van het Metrostation Frederik Van Eeden op linkeroever.

Hij overleed enkele weken later in het ziekenhuis.Jean werkte bij de Stad Antwerpen, bij de dienst cultuur, sport, jeugd en onderwijs. Hij had die dinsdag namiddag vrij genomen en ging een vriend bezoeken. Hij maakte zijn verplaatsingen met een huurfiets. Om half 4 reed hij door de voetgangerstunnel naar Linkeroever, parkeerde de fiets aan de standplaats Emiel Verhaeren en ging te voet tot bij zijn vriend in de Thonetlaan.

Daar bleef hij tot even voor middernacht. Zag u hem die namiddag of avond, dan willen de speurders dat graag weten.Oproep aan getuigen. Het is mogelijk dat Jean een tram naar huis wilde nemen en ongelukkig ten val kwam op de trappen, maar - omdat de rugzak van Jean nog niet is gevonden - sluiten de speurders niet uit dat hij het slachtoffer werd van een roofoverval. Hebt u de rugzak gevonden, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Er zat een laptop in, een fototoestel, een i-pad en de portefeuille van Jean.

Waarschijnlijk heeft iemand een aantal documenten van Jean gevonden. Ze kwamen een week na de feiten aan bij zijn werkgever in het gebouw 'Den Bell" aan het Francis Wellesplein. Het waren papieren over buitenschoolse kinderopvang en van de handbal waar Jean actief was. De speurders willen weten wie deze papieren heeft gevonden en vooral waar.

Ze willen ook spreken met de man die Jean heeft gevonden. Die man was al vertrokken toen de politie ter plaatse kwam. Het is een negroïde man van ongeveer 25 jaar oud.