Aanslagen in het drugsmilieu in Antwerpen

Verspreid op vraag van het parket van Antwerpen
Plaats
Antwerpen
Datum

Sinds de zomer van 2016 gebeurden er meerdere aanslagen in Antwerpen en omstreken.

FEIT 1

In de nacht van 6 op 7 september 2018 werd restaurant The Pasta Bar in de Abdijstraat in het Antwerpse Kiel beschoten. Minstens 3 daders komen ter plaatse in een grijze Volkswagen Polo of Golf met gestolen nummerplaat.

Eén passagier achteraan stapt uit en schiet op de zaak. Hij is groot en slank en draagt donkere kledij.

Om 02u50 ’s nachts, ongeveer 5 minuten na de schietpartij, komt op dezelfde plek een getuige in beeld. De onderzoekers zouden deze persoon graag willen spreken. Hij heeft een getaande huidskleur, kort zwart haar en droeg een lange blouson.

 

FEIT 2

In de nacht van 18 op 19 juli ontploft een granaat voor een pitazaak in de Lange Stuivenbergstraat in Antwerpen. Die nacht omstreeks 04u15 wordt er een verdacht persoon gezien op bewakingsbeelden; het betreft een man met Noord-Afrikaans uiterlijk, tussen de 18 en 24 jaar, 1m75 lang, slank en atletisch gebouwd. Hij had een fijn snorretje en droeg een donkere pull of vest, een grijze jogging en een donkerblauwe pet.

 

FEIT 3

Op 21 juni 2018 om 04u45 werd een auto in brand gestoken in de Ledeganckstraat in Borgerhout. Vermoedelijk kwamen minstens 3 daders ter plekke in een witte BMW, vermoedelijk van het type X1, die vlak na de feiten nog gezien werd op de hoek van de Plantin Moretuslei en de Montenstraat.

 

FEIT 4

Op 2 mei 2018 rond 05u50 worden er 6 schoten afgevuurd op een frituur op de hoek van de Frank Craeybeckxlaan en de Ter Heydelaan in Deurne. De dader was al in de buurt vanaf 05u45 en droeg een donkere broek en een lichtgrijze vest met kap.

Enige tijd voordien kreeg de uitbater bedreigingen van een Turkse man. Deze droeg een witte T-shirt en pet. De politie vraagt dat deze man zich zou melden ook al zou hij niets met de schietpartij te maken hebben.

 

FEIT 5

In de nacht van 18 op 19 mei rond 03u30 wordt een keukenwinkel aan het Douaneplein in Stabroek beschoten. Een auto van het merk Renault kwam toen in beeld. Er was op dat moment iemand in de buurt van de winkel die mogelijks meer weet; het betreft een slanke man met een korte vest met opstaande kraag. Hij droeg die nacht een pet.

 

FEIT 6

Op 8 januari 2017 rond 16u45 werden een woning en een auto in brand gestoken in de Lange Lobroekstraat in Antwerpen. De woning werd ook beschoten. De dader was een blanke man van rond de 35 jaar en ongeveer 1m75 groot. Hij had donkerblond haar en een stoppelbaard. Hij droeg een mosterdgele donsjas, een lichte jeans met vlekken en had een plastic zak bij.

 

FEIT 7

Op 16 maart 2018 rond 02u45 werden er 2 granaten tot ontploffing gebracht in de Van Heystveltstraat in Deurne. Een verdacht voertuig dat daar in beeld kwam was een donkere Volkswagen Sirocco