Diefstal met braak in een electrozaak in Gent

Verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent,
Plaats
Gent
Datum

In de nacht van 10 op 11 februari 2021 werd in een elektrozaak aan de Zwijnaardsesteenweg in Gent ingebroken door 2 verdachten. De daders kwamen binnen via een zijpaneel van de glazen deur en gingen aan de haal met een aanzienlijke buit.

Rond 00.10 uur ‘s nachts haalde een onbekende man het zijpaneel uit de winkeldeur en zette het weg aan de overkant van de straat. Samen met zijn kompaan ging hij de winkel binnen waarop het alarm meteen afging. De eerste verdachte ging recht op de smartphones af, zijn kompaan nam een laptop en stak die in een grote zwarte zak. Ze riepen iets onverstaanbaars naar elkaar. Ze waren zo gehaast, dat ze de goederen in hun armen stapelden. Nog geen minuut later gingen ze er alweer vandoor met hun handen vol gestolen goederen. Ze geraakten maar moeilijk door de smalle zijdeur en lieten enkele smartphones vallen. Met veel moeite raapten ze deze op om vervolgens weg te vluchten.

Vermoedelijk zijn de twee mannen op 10 februari 2021, iets voor sluitingstijd, op verkenning gekomen in de elektrozaak. Omstreeks 18.15 uur die avond kwam er een jonge man in de winkel. Hij vroeg in gebroken Engels of hij mocht rondkijken. Even later kwam er een tweede jonge man binnen. Op de bewakingsbeelden zijn ze goed te zien en het is duidelijk dat ze elkaar kennen.

De eerste verdachte is normaal gebouwd en ongeveer 1m75 à 1m80 lang. Hij heeft kort zwart haar en donkere ogen. Hij droeg een bruine jas met een kap afgeboord met pels, een zwarte trainingsbroek en grijze sportschoenen. De tweede verdachte is ongeveer even groot, en opvallend mager gebouwd. Hij heeft zwart haar met een bles. Hij droeg een zwart/groene jas, een zwarte broek van het merk Puma en sportschoenen. De twee verdachten spraken gebrekkig Engels.