Diefstal van bankkaart en informaticafraude La Louvière

Verspreid op vraag van het parket van Henegouwen, afdeling Bergen
Plaats
La Louvière
Datum

Op 12 mei 2018, omstreeks 10u30, werd in La Louvière de bankkaart van een oudere dame gestolen uit haar woning in de rue des Muscadins.

Iets voor de feiten werd het slachtoffer tijdens het winkelen in de supermarkt opgemerkt door twee jonge dames. Op het ogenblik van de transactie, slagen de jongedames erin om de geheime code van haar bankkaart te achterhalen.

Hierna volgen de twee dievegges het slachtoffer tot aan haar woning. Daar bellen ze aan en doen ze alsof een van hen onwel is om zo binnen te geraken in de woning. Terwijl de eerste jongedame het slachtoffer volgt naar de keuken, steelt de tweede haar bankkaart uit de portefeuille die in haar boodschappenwagentje zit.  

De jongedames verlaten vervolgens de woning zonder dat het slachtoffer de diefstal opmerkt.

Eens ze de kaart en de geheime code hebben, doen de dievegges aankopen en halen ze geld af waarbij ze gefilmd werden.

De eerste vrouw heeft een Mediterraan uiterlijk en is rond de 20 jaar oud. Ze is mager gebouwd en ongeveer 1m60 lang. Op het ogenblik van de feiten droeg ze een beige jas en een hoofddoek. Ze droeg een kleine, donkere handtas over haar schouder.

De tweede vrouw heeft ook een Mediterraan uiterlijk en is rond de 20 jaar oud. Ze is mager gebouwd en is ongeveer 1m65 lang. Op het ogenblik van de feiten droeg ze een donkere gewatteerde jas, een afgewassen blauwe jeans, witte sportschoenen en een hoofddoek.