Oplichting in Wezembeek-Oppem

Verspreid op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde
Plaats
Wezembeek-Oppem
Datum

Op vrijdag 27 april 2018 werd een bejaarde man het slachtoffer van een oplichting in Wezembeek-Oppem. Rond 14u00 ging het slachtoffer boodschappen doen in de Delhaize op de Mechelsesteenweg in Wezembeek-Oppem. Het slachtoffer rijdt de Mechelsesteenweg af richting Brussel en aan de eerste verkeerslichten maakt een ander voertuig bruuske bewegingen en volgt het slachtoffer tot bij hem thuis.

Daar aangekomen beweert de dader dat het slachtoffer tegen zijn wagen gereden is en vraagt de verzekeringspapieren. De dader belt zogezegd naar de verzekeringsmaatschappij van het slachtoffer en zegt dat er een vrijstelling is van 3.739 Euro. De dader zou akkoord gaan met de helft van dit bedrag. Ze rijden samen terug naar de Mechelsesteenweg, naar de bank BNP Paribas Fortis, tegenover de Delhaize. Daar dient het slachtoffer geld af te halen. De dader wacht buiten in een zwarte Peugeot 2008, type SUV, met gebarsten voorruit, dakrails en 6-spakige velgen. Wanneer het geld afhalen te lang duurt stapt de dader uit de auto en gaat de bank binnen. Hierbij wordt hij gefilmd.

Het is een man van tussen de 40 à 45 jaar oud. Hij is 1m75 lang, normaal gebouwd en hij heeft een getaande huidskleur. Hij heeft een scherpe neus en spreekt Frans met een zuiders accent.

Op het moment van de feiten had hij een stoppelbaard en zwart haar met een zijstreep links. Hij droeg een wit hemd met lange mouwen, een zwartgrijze sjaal met print, een donkerblauwe jeans en donkere schoenen met opvallende stiksels. Hij had eveneens een zonnebril op met ronde glazen.