Oplichting: RIP deal in Herentals

Verspreid op vraag van het parket van Antwerpen, afdeling Turnhout
Plaats
Herentals
Datum

Na meer dan 1 jaar “onderhandelen” met vastgoedmakelaar “Alexander Schrotter” werd een familie uit Herentals opgelicht voor een aanzienlijk bedrag.

Voor de verkoop van het familiepand gelegen in de Belgiëlaan kwam op donderdag 28 februari 2019 de zogezegd vader van de vastgoedmakelaar checken of er voldoende cash geld voorhanden was om de verkoop te laten doorgaan. Het pand bestaat uit hotel De Swaen met annex een brillenzaak.

De oudere man die zich die dag bij de brillenzaak aanmeldde was heel rustig, beleefd en netjes gekleed. Hij kwam enkel naar het geld kijken. De slachtoffers mochten het geld daarna ook zelf bijhouden.

Eens het geld op de echtheid was gecontroleerd, alles in een bruine enveloppe was gestoken en opgeborgen in de kluis, verliet de man de winkel. Op het ogenblik dat de man begon te lopen, roken de slachtoffers onraad.
Ze openden opnieuw de enveloppe met het geld en constateerden dat het allemaal valse briefjes waren.
De enveloppe met het echte geld werd verwisseld met een gelijkaardige enveloppe met vals geld.

Alle communicatie gebeurde in het Engels.

Beschrijving van de dader :

Een oudere struise man van vermoedelijk 60 à 65 jaar oud. Hij is 1m70 à 1m75 lang en heeft grijzend haar.

Hij droeg die dag een zwarte jas, een zwarte trui, een zwarte broek en zwarte geklede schoenen met scherpe punt. Hij had ook een zonnebril, een zwarte lederen tas en een zwarte sjaal met witte accenten bij zich