Poging tot ontvoering van een meisje in Oelegem

Verspreiding op vraag van het parket van Antwerpen
Locatie
Oelegem
Datum

Politie en gerecht zouden graag de man en de vrouw willen kennen die op 1 februari 2013 een meisje hebben willen meenemen in Oelegem.

Het slachtoffer is een meisje van 8 jaar uit Ranst.

Het kind was die vrijdag na school bij haar oma in de Achterstraat in Oelegem. Tussen 4 en 5 uur in de namiddag ging ze naar de winkel, vlakbij, in het centrum. Op de terugweg, toen ze de straat overstak, werd ze gevolgd door een koppel. De man ging plots voor haar staan en de vrouw zei dat ze haar met de auto naar huis wilden brengen. De feiten gebeurden vlak bij een fietsenstalling waar veel kinderen komen.Het meisje zei dat ze bijna thuis was maar toch drongen ze allebei erg aan dat ze zou meerijden. Het meisje is dan verder gelopen. Ze zag het koppel nog wegrijden, de vrouw aan het stuur. Op maandag 4 februari zag ze hen weer. Nu aan de poort van haar school, Sint Lucia in Oelegem.

De man en de vrouw zijn veertigers, schat het meisje. Ze zagen bruin alsof ze een maand op reis waren geweest en spraken Nederlands met een Hollands accent. De man heeft kort grijs haar en een kleine snor. Hij droeg een donkere jas en bruine laarzen met veters.De vrouw is lang en smal. Ze heeft geelblond haar met krullen tot op de schouders en groene ogen.

Het koppel reed met een donkerblauwe kleine wagen, mogelijk een oud model Opel Kadett (bouwjaar 1991).

Meent u deze personen te herkennen of hebt u andere nuttige informatie met betrekking tot de feiten, neem dan zeker contact op met de politie.