Schietpartijen en granaataanslagen in Antwerpen

Verspreid op vraag van het parket van Antwerpen
Plaats
Antwerpen
Datum

In Antwerpen werden recent verschillende geweldsmisdrijven gepleegd die zich mogelijk situeren in het criminele drugsmilieu.

Op 28/11/2019 werd er omstreeks 00:50 uur, in de Van Heystveltstraat in DEURNE een granaat een woning binnen gegooid. Deze granaat kwam echter niet tot ontploffing en werd later omstreeks 04:00 uur gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Later die dag, omstreeks 21:00 uur vond er een schietincident plaats in een telefoonwinkel in de Karel Geertstraat te BORGERHOUT waarbij de uitbater beschoten werd.

Enkele uren later, rond 22:45 uur werd een woning op de Oudebaan te EKEREN beschoten met zwaar geschut. De 74-jarige bewoonster bleef als bij wonder ongedeerd. Op beelden van een bewakingscamera in de buurt is een voertuig te zien, waarvan de inzittenden, minstens twee personen, mogelijk interessante informatie zouden kunnen aanleveren. De passagier rechts vooraan heeft een baardje of een ringbaard.

De daaropvolgende ochtend, op 29/11/2019, vond er omstreeks 05:00 uur in MERKSEM een ontploffing plaats aan een appartementsblok te Leiebos.

Op 30/11/2019 werd een garage op het bedrijventerrein op de Oudebaan in WILRIJK beschoten. Op beelden afkomstig van het getroffen pand zelf, is te zien hoe één schutter omstreeks 21:06 uur het vuur opende op de garagepoort, om vervolgens te voet weg te lopen richting Oudebaan. Uit onderzoek is reeds gebleken dat er op dat tijdstip nog redelijk wat verkeer was op de Oudebaan en omgeving. De politie doet daarom een oproep aan iedereen die iets gezien heeft: een voorverkenning, de schoten zelf, de wegvluchtende dader of een voertuig,…

In de Melkerijstraat te WOMMELGEM werd op 03/12/2019 omstreeks 04:15 uur een granaat tot ontploffing gebracht t.h.v. een appartementsgebouw. Door de impact werd de voordeur van een huis en verschillende auto’s beschadigd.

In de nacht van 18/12/2019 op 19/12/2019 vonden er op een korte tijdspanne drie schietincidenten plaats, dit in de Van Steenlandtstraat, de Herentalsebaan en de Dascottelei. Dit allemaal tussen 04:30 uur en 04:45 uur. Bij deze feiten werd een grijze Renault Clio opgemerkt. Het wiel rechts vooraan is donkerder dan de andere wielen. Mogelijk omdat er geen velg op zat of omdat het een reservewiel was. Alle informatie over deze wagen en de inzittenden mag gemeld worden aan de onderzoekers.

In de nacht van vrijdag 24/01/2020 op zaterdag 25/01/2020 ontplofte in de Victor De Langhestraat omstreeks 4u10 opnieuw een granaat aan de garagepoort van een appartementsgebouw.

De politie is op zoek naar getuigen van al deze feiten of mensen die meer informatie hebben over al deze feiten.

Discretie wordt verzekerd.