Valse verpleegsters in Limburg

Verspreid op vraag van het parket van Limburg
Plaats
Limburg
Datum

Op vrijdag 17 juli 2020 werden meerdere slachtoffers in Limburg bestolen door 2 jongedames die zich voordeden als verpleegsters.

Zij belden aan bij de slachtoffers met de melding dat ze een Covid-test kwamen afnemen. Terwijl één verpleegster een valse test uitvoerde, doorzocht de andere verpleegster de woning en kon zo geld en bankkaarten stelen.

Nadien belden ze naar de slachtoffers en gaven ze zich uit als een bankbediende die hun kaart wilde blokkeren na de diefstal en probeerden ze alzo de geheime code te achterhalen.

Op 17 juli 2020 tussen 11.30 uur en 11.45 uur sloegen de valse verpleegsters een eerste maal toe in de Sint-Servaasstraat in Tongeren.

Iets later die dag rond 13.00 probeerden ze binnen te geraken in een appartementsgebouw in de Varkensmarkt in Diepenbeek.

En tussen 13.40 uur en 14.25 uur sloegen ze toe in de serviceflats en assistentiewoningen "NUMA" op de Sint-Truidersteenweg in Hasselt.

Dader 1: Zij is een vrouw met een leeftijd tussen 20 en 30 jaar. Zij heeft een getaande huidskleur en lang donker haar. Die dag droeg ze haar haar in een staart. Zij is de grootste van de twee en struis gebouwd. Zij droeg die dag een witte verpleegstershort.

Dader 2: Zij is een vrouw en eveneens tussen de 20 en 30 jaar oud. Zij is slank gebouwd en heeft lang donker haar. Zij droeg die dag haar haar in een dot. Ook zij was die dag gekleed in een verpleegstershort.