Whatsapp-fraude

Verspreid op vraag van het parket van Limburg
Datum

Op maandag 19 oktober 2020 kreeg een oudere dame een Whatsappbericht van iemand die zich uitgaf voor haar zoon. Hij beweerde dat zijn gsm in de wasmachine was terecht gekomen en dat hij een ander toestel en nummer had. Hij vroeg om een dringende betaling te doen in zijn plaats en hij zou het geld nadien teruggeven. Het moest een “instant payment” zijn. De dame in kwestie wist niet hoe ze online moest bankieren dus vroeg ze het aan haar dochter. De dochter schreef meer dan 1.900 euro over. Toen de zogezegde zoon nog om een overschrijving vroeg kregen zij argwaan en probeerden ze hem te bellen op zijn nummer. Toen hadden ze door dat ze opgelicht waren.

Diezelfde dag nog werd er geld afgehaald van de desbetreffende rekening door een zogenaamde “casher”. Eerst in Heverlee en twee uur later in Tielt-Winge. De man werd toen gefilmd.

Beschrijving verdachte:

Bij de geldafhaling in Heverlee droeg hij een mondmasker en pet. Hij had een donkergrijze hoodie aan met opvallende prints op de kap, de mouwen en de schouder. Hij droeg een zwarte trainingsbroek met oranje streep aan de zijkanten en zwarte schoenen met witte zool en witte streep op de hielen.

Twee uur later bij de geldafhaling in Tielt-Winge droeg hij een jeansbroek in plaats van een trainingsbroek.

Gelieve enkel via het tipformulier of het gratis nummer 0800/30 300 contact op te nemen met de politie als u deze man herkent of weet waar hij verblijft.
Bent u zelf slachtoffer van gelijkaardige fraude ga dan naar uw lokale politie om aangifte te doen.