Exhibitionist regio Brakel-Zottegem-Herzele

Verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde
Plaats
Brakel, Zottegem & Herzele
Datum

De politie en het parket zijn op zoek naar de identiteit van een exhibitionist die vermoedelijk sinds 2018 actief is. De man komt in aanmerking voor minstens 11 feiten in de regio Herzele-Zottegem -Brakel. Het meest recente feit dateert van 7 september 2020. De man valt zowel oudere vrouwen als jonge meisjes lastig die alleen op pad zijn. Hij spreekt ze aan met een smoes en creëert zo een situatie waarbij hij zijn geslachtsdeel kan tonen.

De verdachte wordt door de slachtoffers omschreven als vriendelijk en beleefd. Sommige slachtoffers omschrijven hem zelf als knap met opvallend mooie witte tanden. Hij draagt bijna altijd wielerkledij en meestal heeft hij een helm op en soms een sportbril. Hij heeft verschillende outfits, waaronder zeker een blauwe fietstrui en een rood-zwarte van het merk “Doltcini”.

Uit het onderzoek komen twee plaatsen naar voor waar de dader de meeste slachtoffers heeft aangesproken namelijk het Mijnwerkerspad tussen Zottegem en Brakel en de Trambaan tussen het centrum van Herzele en Sint-Lievens-Esse. Beiden zijn oude spoorlijnen enkel toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Bij 8 van de 11 feiten vraagt hij aan het slachtoffer om een foto met zijn gsm te maken van hem samen met zijn koersfiets of mountainbike Om de slachtoffers te overtuigen gebruikt hij de smoes dat het voor een opdracht of een weddenschap is. Bij 3 feiten verwijst hij ook naar zijn vriendin. De politie vraagt aan slachtoffers, die zich nog niet hebben gemeld bij de politie, om dit zeker te doen. Elk klein detail kan belangrijk zijn bij de identificatie van de dader.

Beschrijving van de verdachte :

Het gaat om een blanke man van ongeveer 30 jaar oud en 1m75 lang. Hij is sportief gebouwd en komt heel vriendelijk over. Hij heeft witte tanden, kort donkerblond of bruin haar, soms een baard of stoppelbaard. In de zomer van 2020 had hij een baard, maar in 2019 heeft niemand een baard gezien, tenzij een lichte stoppelbaard Vermoedelijk komt hij uit de regio. Enkele slachtoffers zeggen dat hij een Oost-Vlaams accent heeft, uit de Denderstreek, de streek rond Aalst of de streek rond Zottegem.
Hij werd meestal gezien met een mountainbike. Heel af en toe is er sprake van een koersfiets, maar dat is niet helemaal zeker. In 2019 spaken de slachtoffers van een zwarte mountainbike met rode letters, in 2018 van een zwart-rode mountainbike met witte letters en in 2020 van een zwart-witte mountainbike.