Poging tot afpersing na pikante videochat

Verspreiding op vraag van het parket van Antwerpen
Locatie
Internet
Datum

Politie en gerecht waarschuwen voor oplichters die hun slachtoffers zoeken op het Internet. Ze raden dan ook aan om niet in te gaan op bepaalde verzoeken, hoe aanlokkelijk of aantrekkelijk deze soms ook lijken.

In het kader van een lopend onderzoek proberen de speurders deze man te identificeren die een man uit Merksem heeft proberen op te lichten door compromitterende beelden te verspreiden via het Net. De feiten gebeurden op 8 januari 2013.

Die dinsdag was het slachtoffer aan het surfen op het Internet. Hij besloot een videochat te beginnen met een onbekende volwassen vrouw. De chat evolueerde al snel naar een seksueel spel tussen beide. Na afloop verscheen plots deze Franstalige man in beeld die vertelde dat de pikante videochat was opgenomen en al gepost op YouTube. Het slachtoffer kreeg te horen dat al zijn vrienden op Facebook de beelden te zien zouden krijgen als hij niet onmiddellijk 850 euro betaalde. Hoe de man aan al deze gegevens kon geraken, is nog niet duidelijk.

De politie zou graag deze man willen identificeren. Mogelijk maakte hij - samen met zijn vrouwelijke partner - al meerdere slachtoffers.

Kent u deze man of was u zelf slachtoffer van gelijkaardige feiten, dan willen de speurders dat graag weten.