Home invasion in Rekkem

Verspreid op vraag van het parket van West-Vlaanderen afdeling Kortrijk
Plaats
Rekkem
Datum

Op zaterdag 12 januari 2019 even na 19u00 werd de groothandel in groenten en fruit POM D’ AMOUR gelegen in de Neerweg in Rekkem brutaal overvallen. De vier daders waren zeer goed voorbereid en hebben een ouder koppel en hun schoonzoon zwaar toegetakeld.

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe één van de daders omstreeks 18u42  aanbelde. Hij was netjes gekleed en had een doos in zijn handen. Er deed niemand open en de dader droop af. Hij  stapte daarna te voet weg in de richting van Moeskroen. Een half uur later omstreeks 19u08 staat de dader opnieuw voor de deur met de doos .
De slachtoffers hadden geen argwaan om het pakket in ontvangst te nemen aangezien het die dag de verjaardag van de dochter was en er reeds verschillende cadeautjes aan huis waren gebracht.

Het 71-jarige slachtoffer stapte via de achterdeur naar voor om het pakketje aan te nemen. Hij werd onmiddellijk overmeesterd met een vuurwapen en in bedwang gehouden. Op dat ogenblik stopte een wagen in het midden van de straat vlak voor de trap naar de voordeur. Twee kompanen sprongen langs de rechterzijde uit de wagen en liepen de trap op. Twee daders ging langs achteren binnen en overmeesterden de 72-jarige echtgenote.
De man werd dan via de voordeur naar binnengetrokken en werd voortdurend geschopt en geslagen.

De schoonzoon stapte omstreeks 19u13 uur de woning binnen via de keukendeur en kwam midden in het tumult terecht. Hij kon nog de muts van één van de daders aftrekken, maar kreeg vervolgens 1 harde slag waardoor hij direct buiten westen was. Hij kreeg ook pepperspray in zijn gezicht en mond. De woning werd volledig gefouilleerd en de daders stalen geld, juwelen en kledij (schoenen). De daders laadden hun buit in een blauwe groenten en fruitbox en verlieten omstreeks 19u15 uur de woning. De wagen reed weg in de richting van Moeskroen en wordt om 19u19 gefilmd, net over de grens, in Frankrijk. 

De wagen van de daders is een RENAULT MEGANE GT.  De nummerplaten 1-NBV 451 die tijdens de feiten op de wagen hingen werden in de nacht van 10 op 11 januari gestolen te Moeskroen, Chaussée du Clorbus.
Deze nummerplaten werden tot op heden niet teruggevonden.
De wagen heeft een geruime tijd met de daders aan boord rondgereden in de omgeving van de plaats van de home-invasion, en dit kan door iemand zijn opgemerkt.
 

Beschrijving van de daders : Ze spreken Frans.

Dader 1 : Belt aan met de doos
De man is mager en heeft een getaande huidskleur.
De man droeg een zwarte halflange jas, een sjaal met strepen, een petje , een zwarte broek en zwarte schoenen, een bivakmuts en zwarte handschoenen.
 

Dader 2 : persoon die zijn muts verliest tijdens het gevecht.
Hij droeg een blauwe/grijze of een donker gebreide muts met bruine pompon, een zwarte korte jas of een trui met kap, grijze handschoenen, zwarte sportschoenen met opvallende witte zool en een jeansbroek. De man is vermoedelijk 40/ 50 jaar oud en kalend.
 

Dader 3 : persoon die de pepperspray hanteert
Hij droeg een zwarte broek, zwarte handschoenen, zwarte schoenen en zwarte jas met kap. 
Aan de kap hingen oranje koordjes.
 

Dader 4 : bleef in de auto zitten