Home-invasion met witte BMW in Boskoop (NL)

Verspreid op vraag van het parket van Antwerpen, afdeling Turnhout
Datum

Drie mannen overvielen op woensdagnacht 21 augustus 2019 een ouder echtpaar in hun woning in Boskoop.
De daders gebruikten een bijzondere auto als vluchtwagen, nl een witte BMW M 135i.

Terwijl de slachtoffers lagen te slapen, wisten de drie daders rond 04u00 uur binnen te breken in de woning. Wanneer de man des huizes reageerde op het alarmsysteem en een kijkje ging nemen, stond hij op de trap oog in oog met de daders. Er ontstond onmiddellijk een worsteling, waarbij de man zijn neus brak en zijn oogkas werd beschadigd. Vervolgens bonden de overvallers hem vast met spanbanden. Wanneer zijn echtgenote ook uit bed kwam, bedreigden de overvallers haar met een vuurwapen en bonden ze haar handen vast.

 

Uit de woning werd een groot aantal sieraden meegenomen, waaronder een gegraveerde trouwring met drie briljantjes. Verder zijn een zalmroze portemonnee en schoudertas gestolen van het merk Michael Kors, met daarin bankpassen, autopapieren, credit cards, een rijbewijs en de paspoorten van de slachtoffers.

De daders maakten ook een opvallende portemonnee buit die er uitziet als de Zwitserse vlag, met biljetten erin van 100 en 200 Zwitserse francs.

 

Op bewakingsbeelden uit de omgeving is de vluchtauto van de daders gezien: een witte BMW M 135i. De wagen had de nummerplaat van een Volkswagen Polo waren gestolen. 65-HL-PN. Deze platen kunnen zijn gedumpt, dus hoeven nu niet meer op de BMW te zitten.

 

Het model M 135i is slechts op kleine schaal geproduceerd. Daarbij valt de in Boskoop gebruikte witte BMW op door de zilvergrijze buitenspiegels en de speciale velgen en blauwe remklauwen.  Ook heeft de auto Xenon-koplampen en zijn de bumpers afwijkend: aan de voorkant zitten geen lampjes, maar een doorlopende strip.

 

Uit het onderzoekt blijkt dat de daders in zo'n vijftig minuten, via Hazeldonk, naar Antwerpen zijn gereden. Wie zich aan de maximumsnelheid houdt, zou daar een half uur langer over doen. Het is duidelijk dat de vluchtende overvallers bijzonder hard hebben gereden.

 

De vluchtauto heeft omstreeks 05u02 bij Berchem( Antwerpen-Zuid) de Rijksweg verlaten. Daarna is er geen enkel spoor van de vluchtauto of de mogelijk gestolen/valse kentekenplaten. Alle informatie hieromtrent is welkom bij de onderzoekers.