Informaticafraude in Moerbeke-Waas

Verspreiding op vraag van het Parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent
Locatie
Moerbeke
Datum

Op 30 september 2017 om 11.30 uur stond het slachtoffer in de winkel Easy Caddy in Moerbeke-Waas. Er stond een man achter haar die haar hulp bood om de 6 flessen wijn op de transportband te plaatsen. Het slachtoffer rekende af met de kaart.

Bij het buitengaan bood diezelfde vriendelijke man, samen met een vrouw, opnieuw hulp aan om mee te helpen alles in de auto te plaatsen.

Het slachtoffer nam plaats op de bestuurdersplaats en plaatste haar handtas op de passagiersstoel. Plots zijn de 2 personen er opnieuw en vragen de weg naar Brussel en halen ze een landkaart boven. Het slachtoffer stapte uit haar wagen en toonde hen de weg op de kaart. De vrouw hield ondertussen een paraplu boven het hoofd van het slachtoffer. De gsm van de daders rinkelde maar ze namen niet op. Daarna verlieten ze de plaats.

Ook het slachtoffer wilde vertrekken maar kreeg de melding dat de deur van de passagierszijde niet gesloten was.

Om 14.00 uur wilde het slachtoffer opnieuw inkopen doen maar stelde vast dat er 3 bankkaarten gestolen waren. De daders zijn gefilmd bij het afhalen van cash geld (1050 euro) in de BNP Paribas Fortis in Moerbeke-Waas .

 

Beschrijving van de daders:

Dader 1: een man van 30 à 35 jaar oud. Hij is 1m70 lang, normaal gebouwd en heeft kort zwart haar. Hij was verzorgd en droeg een grijze mantel. Hij sprak frans.

Dader 2: een vrouw van ongeveer 30 jaar oud en 1m65 lang. Ze heeft lang blond haar en droeg een gebroken witte jas.