Moord in Waterloo

Spread on request from de onderzoeksrechter van Nijvel.
Plaats
Waterloo
Date

Tijdens de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 augustus 2015, werd een Franse dertiger uit Martinique doodgeschoten in het Bois des Bruyères in WATERLOO.

Omstreeks middernacht zat het slachtoffer met zijn vriendin op een bank. Ze zagen een 40-jarige man wandelen met zijn hond. De man liep via het pad rond het meer. Hij sommeerde op een agressieve toon het slachtoffer en beval hem het bos onmiddellijk te verlaten.

Het slachtoffer en zijn vriendin schonken niet veel aandacht aan het voorval maar 20 minuten later stonden ze plots oog in oog met een andere man die hen leek te zoeken. Hij had een karabijn bij zich. Het koppel verstopte zich in de bosjes maar het slachtoffer stapte daarna alleen op de gewapende man af. Hij werd koelbloedig doodgeschoten.

Zijn vriendin slaagde erin te vluchten en de hulpdiensten te verwittigen.

De eerste man is van het Europese type. Hij is tussen 40 en 45 jaar oud. Hij heeft een buikje en spreekt Frans op een autoritaire toon. Hij wandelde er met een hond van gemiddelde grootte tot groot.

De tweede man is rond de 20 jaar oud. Hij is groot en mager gebouwd. Hij droeg donkere kledij en een petje. Hij sprak eveneens Frans op een agressieve toon.