Moord op Erik VAN DEN BOOGAART

Verspreid op vraag van het parket van Antwerpen, afdeling Turnhout
Plaats
Nederland
Datum

De Nederlandse gerechtelijke autoriteiten zoeken informatie over Erik van den Boogaart, een man die in het najaar van 2016 vermoord werd aangetroffen. Erik werkte als voorman bij een bedrijf dat bulkgoederen overslaat en transporteert in de haven van Rotterdam.

Op 11 november 2016, bijna 4 maanden nadat Erik voor het laatst in leven werd gezien, werd zijn stoffelijk overschot gevonden in het Schelde-Rijnkanaal, dicht bij de grens België - Nederland. Het lichaam vertoonde schotwonden en was verpakt in een blauw dekzeil.

Erik was 55 jaar oud. Hij stond ingeschreven in het Nederlandse Spijkenisse maar hij verbleef vaak op hotel in Antwerpen. Van 12 tot 15 juni 2016 was hij samen met zijn vrouw in Antwerpen. Ze reden toen met een geleende Hyundai Santa Fé. De wagen werd in oktober verlaten teruggevonden in de Sint-Janshaven in Rotterdam.

Erik beschikte over grote sommen cash geld en rekende overal waar hij kwam contant af. Hij kocht vorig jaar voor bijna € 70.000 aan sieraden in Antwerpen waaronder een vrij exclusief herenhorloge van het merk IWC. Hij droeg het niet meer toen hij werd gevonden.

Weet u meer over het doen en laten van Erik van den Boogaart of met wie hij omging, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Ook als u meer weet over de omstandigheden van de moord of als u weet waar het kostbare horloge is gebleven, dan willen de speurders dat graag weten.

Tips zijn welkom via opsporingen@police.belgium.eu, of telefonisch via het gratis nummer 0800 30300 (vanuit België), tel. +32 2 5544488 (buiten België).