Moord op John Huygens in Haren

Verspreid op vraag van de onderzoeksrechter en het parket van Brussel
Plaats
Haren
Datum

Op donderdag 22 december 2016 werd het levenloze lichaam van John HUYGENS aangetroffen in zijn caravan die volledig uitgebrand was.
Zijn caravan stond in het woonwagenpark in de Waterranonkelstraat in Haren, dit is tegenover de technische controle.
John werd vermoord met een kogel in het hoofd en hij had een prop in zijn mond.

John was die avond van 21 december 2016 omstreeks 20.00 uur het terrein opgereden met zijn donkergrijze Dodge Ram. Rond 02.30 uur ging hij slapen. Om 04.00 uur rookte een overbuur een sigaretje op zijn terras en merkte niets verdacht op. Hij ging om 04.45 uur slapen.

Omstreeks 04.35 registreerde de bewakingscamera van de technische controle een zwart/grijze Smart die de straat inreed en heel opmerkelijk, om 04.38 uur ook weer uit reed. Het kan zijn dat deze wagen iets met de zaak te maken heeft, maar misschien ook niet. Het kan zijn dat de chauffeur verkeerd is gereden en heeft hij niets met de zaak te maken. De speurders doen dan ook een oproep naar deze chauffeur om deze piste af te sluiten.

Om 05.08 uur vertrok een vrouw naar haar werk maar heeft niets verdachts gezien of gehoord.

Om 05.20 uur hoorde de overbuur, die eerder die avond de sigaret rookte, het lawaai van de brand en belde de brandweer.
 

  1. Uit het onderzoek blijkt dat er een gat in de afsluiting was geknipt. Misschien heeft iemand op die plaats verdachte personen of handelingen gezien?
  2. De prop in de mond van John is een keukenhanddoek van Lindemans, misschien herkent iemand de handdoek?
  3. Wie is de chauffeur van de Smart, als iemand zich in deze situatie herkent dan willen de speurders dat graag weten.
  4. Misschien heeft John iemand in vertrouwen genomen en hem verteld of hij met iets zat, problemen had met iemand personen die hierover nog niet zijn gehoord door de politie zijn zeker nuttig voor het onderzoek.