Moord op Tania Van Kerkhoven

Spread on request from de Procureur des Konings te Antwerpen
Plaats
Wommelgem
Date

De politie en het parket van Antwerpen doen een vernieuwde oproep tot getuigen met betrekking tot de moord op Tania Van Kerkhoven tijdens de zomer van 1993. Mogelijk zijn er personen die meer weten, mensen die vroeger niet durfden of mochten spreken, maar die dat nu wel kunnen.

Feiten In 1993 was Tania 17 jaar oud. Ze was op vrijdagavond 16 juli 1993 naar een fuif geweest in jeugdhuis De Wommel in het Fort II in Wommelgem. Rond 1 uur 's morgens (17/07/93) vertrok ze aan het jeugdhuis. Met haar brommertje bracht ze haar vriend eerst naar de Ter Heydelaan in Deurne. Ze reed dan verder huiswaarts, richting Archimedeslaan in Edegem. Daar is ze nooit aangekomen.

Op de reisweg tussen Deurne en Edegem, halfweg in de Van Strijdoncklaan in Deurne, werd het brommertje van Tanja later teruggevonden. Het stond netjes geparkeerd, slotvast, maar zonder de ketting vast te maken.Die nacht werd er in die buurt een kreet gehoord rond 2u30 en 3 uur. Had Tania motorpech? Ging ze te voet richting telefooncel een eindje terug? Is Tania met iemand/meerderen meegereden? vrijwillig? of tegen haar wil?

Het lichaam van Tania werd de volgende ochtend (17/07/93) gevonden in het struikgewas in het gemeentepark Brilschans in Berchem, ruim 10 km van de plaats waar haar brommer werd gevonden. De sleutel van haar brommertje zit nog in haar zak. Het Brilschanspark is niet zo gekend, zelfs niet bij mensen uit Antwerpen. Vermoedelijk kende de dader het park wel. Wie kan iets meer zeggen over de mensen die in 1993 regelmatig in het gemeentepark Brilschans kwamen? De nacht van de moord, tussen 3u en 3u30 hoorden twee mannen op de voetgangersbrug in het park een angstkreet van een vrouw. De kreet was zo ijzingwekkend dat ze er meteen vandoor gingen. Eén van de mannen nam later contact op met de politie. De speurders willen ook de andere man nog spreken. Wie was getuige van een kreet in het Brilschanspark die nacht?

Wie heeft nog nuttige informatie m.b.t. de moord op Tania Van Kerkhoven of kent u de dader(s), neem dan contact op met de politie. Elke tip, hoe klein ook, kan belangrijk zijn voor het verder onderzoek.