Nico ROS

Verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent
Plaats
Lievegem & Beernem
Leeftijd
53 jaar
Datum

Op vrijdagochtend 05 april 2019 fietste de 53-jarige Nico ROS weg van zijn woning, gelegen in de Krakeelhoek in Lievegem. Omstreeks 10.00 uur werd Nico fietsend gezien door een getuige vlakbij zijn woning. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Diezelfde dag, 05 april, werd de fiets van Nico opgemerkt door een binnenschipper op het kanaal Gent-Brugge, die dit onmiddellijk aan de politie heeft gemeld. De fiets lag langs de Legeweg in Beernem, tussen het kanaal en het jaagpad. Deze plaats is niet gemakkelijk te bereiken en de fiets was zo goed als onbeschadigd. Het zou kunnen dat de fiets daar is neergelegd. Er werd in en om het kanaal uitgebreid gezocht, helaas zonder resultaat. De politie houdt er rekening mee dat de fiets van Nico misschien op een andere plaats stond en dat iemand deze heeft meegenomen en op de plaats in Beernem heeft achtergelaten. De eventueel oorspronkelijke locatie van de fiets is zeer belangrijk voor de onderzoekers, omdat er vanuit die locatie nieuwe zoekacties kunnen opgezet worden. De speurders doen dan ook een oproep naar de persoon die de fiets heeft verplaatst om zich te melden.

Het gaat om een herenfiets, een sportmodel van het merk Thompson in grijs-witte kleur. De fiets heeft een vlinderstuur en 1 zwarte tas aan de achterkant. Aan het stuur hing ook een fietscomputer, maar die was er niet meer toen de fiets werd gevonden. Het is onduidelijk wat daarmee gebeurd is.

Persoonsbeschrijving : Nico is 1m70 lang, normaal gebouwd en heeft bruin ‘bros’ geschoren haar. Hij droeg op het moment van de verdwijning een zwarte broek, een zwart hemd, een donkere trui, bruine schoenen en een zwarte jas van het merk Jack Wolfskin.