Aantreffen babylichaampje in Sint-Genesius-Rode

Verspreid op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde
Plaats
Sint-Genesius-Rode
Datum

Politie en gerecht zoeken de ouders van een gevonden babylijkje en willen ook meer informatie over de kledij.
Op donderdag 14 januari 2016 werd een babylichaampje aangetroffen achter het wachthokje van de bushalte "Elvis Presley" aan de steenweg naar Grote Hut, een zijstraat van de Waterloosesteenweg, in Sint-Genesius-Rode.
Een arbeider vond daar, bij het opruimen van zwerfvuil, een doos waarin een overleden boreling lag.

Het onderzoek heeft uitgewezen dat het om een voldragen baby gaat die enkele minuten tot enkele uren voor zijn dood heeft geleefd.
Men heeft kunnen vaststellen dat de moeder heel waarschijnlijk van Latijns-Amerikaanse origine is en de vader van West-Europese afkomst.

De moeder gebruikt geregeld cafeïne maar rookt niet en gebruikt geen drugs.

Op de kledij werden sporen gevonden die aantonen dat de moeder het kind heeft aangekleed. De navelstreng was echter niet verzorgd zoals iemand zou doen die medisch is opgeleid.

Het kind werd in een kartonnen schoendoos, zonder merknaam, achtergelaten achter het wachthokje van de bushalte tussen 13 januari in de namiddag en 14 januari voor de middag.

De baby was gekleed in een grijze body met mouwen, van het merk "Disney baby", met links op de borst een tekening van Winny The Pooh. Deze body werd niet meer gemaakt na 2013. Daarboven droeg hij een wit broekje met voetjes van het merk Prémaman

en een lichtblauw shirt, met lange mouwen van het merk "Gymp" met letters op borstzijde, uit de collectie 2012. Hiervan zijn maar 49 exemplaren verkocht.

De baby droeg een wit mutsje van het merk Prémaman met vooraan een tekening van een vogeltje.

Aan beide handjes droeg het witte krabwantjes van het merk Hema.

Het kindje werd op het kerkhof van Sint-Genesius-Rode begraven onder de naam "Elvis Frank". "Elvis" komt van de naam van de bushalte "Elvis Presley" en "Frank" van de naam van de vinder.

Als u de moeder van deze boreling kent, als u iemand zag die een doos achterliet achter het wachthokje van de bushalte of u hebt enige andere informatie over de kledij, dan vragen de speurders contact op te nemen.