Ongeval met vluchtmisdrijf in Destelbergen

Verspreiding op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen
Locatie
Destelbergen
Datum

Op vrijdag 20 januari 2017 omstreeks 10u44 vond een verkeersongeval plaats in Destelbergen op de E17 richting Kortrijk ter hoogte van kilometerpaal 56 (net voorbij de verkeerswisselaar Destelbergen). Daarbij pleegde de verdachte vluchtmisdrijf.

Volgens getuigen reed de verdachte met een donker voertuig (type berline of break mogelijks BMW of Mercedes) van voorlopig ongekend merk. Het voertuig zou zich al slalommend tussen het drukke verkeer hebben verplaatst, waarbij hij o.m. voertuigen rechts zou ingehaald hebben.

Hierbij heeft hij op de linkerrijstrook een wagen, een zwarte Toyota IQ geraakt. Dit voertuig heeft hierdoor de betonnen middenberm geraakt, is beginnen tollen en is aan rechterkant van de rijbaan over de vangrails in de gracht terecht gekomen. De bestuurster verkeert in levensgevaar.

De verdachte die het ongeval heeft veroorzaakt, is doorgereden. De schade aan zijn voertuig zou zich moeten situeren aan de linkerflank van zijn voertuig. (wrijfspoor).

Getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren of die info hebben met betrekking tot de verdachte of diens voertuig worden verzocht contact op te nemen met de onderzoekers.