Ontvoering van een garagehouder te ZONHOVEN

Verspreiding op vraag van de Procureur des Konings van HASSELT
Datum

Verspreid op 2008-06-23 00:06:00

Op 23 juni 2008 omstreeks 08.45 uur, wordt de uitbater, de genaamde TERCAN Enver van de autohandel SEFA CARS te ZONHOVEN, door gemaskerde en gewapende mannen onder bedreiging van een vuurwapen ontvoerd. Hij wordt verplicht plaats te nemen in een donkerblauw voertuig BMW X5, voorzien van de Duitse kentekenplaten F-HG392. Uit onderzoek is gebleken dat de mannen reeds in de garage aanwezig waren voor de aankomst van de uitbater en zijn zoon. Bij aankomst hebben ze eerst de zoon geboeid om daarna de vader te ontvoeren. De zoon heeft zich kort na de feiten kunnen bevrijden en zodoende de hulp kunnen inroepen van de buren.

Het vluchtvoertuig BMW X5 wordt onmiddellijk na de feiten , omstreeks 09.00 uur, brandend teruggevonden op een landweg, dewelke uitgeeft op de car-poolparking te HOUTHALEN-HELCHTEREN. Het onderzoek wordt verder gezet ter opsporing van het slachtoffer. Tot op heden is er geen spoor van de daders, noch het slachtoffer.

Er wordt een oproep gedaan aan eventuele getuigen, die omstreeks het tijdstip van de feiten te ZONHOVEN, Heuveneindeweg 105, een donkerblauwe BMW X5 met Duitse nummerplaten hebben gezien, alsook eventuele getuigen die dit voertuig hebben gezien te HOUTHALEN op de car-poolparking.