Oplichting: identiteitsdiefstal en diefstal

Verspreiding op vraag van het parket van Antwerpen, afdeling Turnhout
Locatie
Tessenderlo
Datum

Politie en gerecht zijn op zoek naar deze man. Hij heeft vorig jaar op een sluwe en slinkse wijze een grote som geld en voor 60.000 euro goud buit gemaakt. Hij maakte onrechtmatig gebruik van de identiteit van een Fransman die een bankrekening heeft in ons land. De feiten gebeurden in het voorjaar van 2016.

Aan de hand van beelden van bewakingscamera’s proberen de speurders nu de échte identiteit van de meesteroplichter te weten te komen.

(18/03/2016)

Op 18 maart belde de man naar een kantoor van de bank BNP Paribas Fortis in Tessenderlo. Hij stelde zich voor als een vaste klant met Franse nationaliteit van het filiaal in Mol en reserveerde een grote som geld.  Enkele dagen later ging de man het geld afhalen. Hij identificeerde zich met een Franse identiteitskaart op naam van de echte klant maar met zijn eigen foto. Pas later zou blijken dat het ging om een vals of vervalst document. Vijf minuten nadat de man de bank had verlaten keerde hij terug om een duplicaat van zijn bankkaart te vragen. Dat deed hij om later opnieuw te kunnen toeslaan.

(21/03/2016)

Even later kwam bij de bank een nieuwe reservatie binnen van de Franse klant uit Mol, dit keer via internetbankieren. De aanvrager wilde nu voor 60.000 euro goud laten klaar leggen, een kleine 2 kilogram. Op 21 maart ging de oplichter de bestelling ophalen in de goudbank in Antwerpen. Daar werd hij gefilmd door bewakingscamera’s.

De man is vermoedelijk tussen 40 en 50 jaar oud. Hij heeft donker krullend haar, grijzend aan de zijkanten en hij draagt een bril.  In het bankkantoor in Tessenderlo sprak de man Engels maar in de goudbank in Antwerpen sprak hij Nederlands met een Hollands accent.