Oplichting in Delhaize Kraainem

Verspreid op vraag van het parket van Halle Vilvoorde
Plaats
Kraainem
Datum

Op vrijdag 24 mei 2019 is in de Delhaize in de Wezembeeklaan in Kraainem een oudere dame het slachtoffer geworden van een oplichtster. Tijdens het winkelen werd de dame aangesproken door een onbekende vrouw, die deed alsof ze elkaar kenden van vroeger. Dit was eigenlijk een list om mee naar de woning van het slachtoffer te kunnen. Het slachtoffer stemde toe en de oplichtster volgde de oudere dame met haar eigen wagen tot aan de woning van het slachtoffer.

Eens in de woning van het slachtoffer haalde de oplichtster een bedovertrek, een kussen en een donsdeken boven. De oplichtster zou die dag terug naar Canada reizen en wou de spullen niet terug meenemen. Ze wou die spullen aan het slachtoffer geven, maar vroeg er uiteindelijk 400 euro voor. Het slachtoffer gaf haar 300 euro.  

Beschrijving van de dader:

De oplichtster is tussen 40 en 50 jaar oud en ongeveer 1m60 lang. Ze heeft donkerblond haar. Ze spreekt Frans en ze is vermoedelijk een Française.

Op het ogenblik van de feiten droeg ze een beige of kaki jurk en een blauwe jeansvest. Ze droeg een zonnebril en een schoudertas. De oplichtster reed met een witte wagen, met een witte nummerplaat met zwarte cijfers.