Overval op apotheek MANGELSCHOTS in Dilbeek

Spread on request from het parket van Halle-Vilvoorde
Plaats
Dilbeek
Date

Op vrijdag 27 oktober 2017 omstreeks 18u40 pleegden drie gemaskerde en gewapende personen een overval op apotheek Mangelschots in de Pontbeekstraat in Dilbeek. Zij bedreigden de uitbaatster alsook een toevallige klant en gingen aan de haal met de inhoud van de kassa en de geldbeugel van die klant.

De eerste verdachte is tussen de 1m70 en 1m80 groot en normaal gebouwd. Hij droeg een zwarte bivakmuts, een donkere Adidas-trainingsbroek met witte verticale strepen aan de zijkant en een donkere jas met kap waarvan de mouwen te kort leken. Hij droeg eveneens zwarte sportschoenen, zwarte handschoenen en had een voorwerp in zijn rechterhand, mogelijks een zaklamp of een taser.

De tweede verdachte is tussen de 1m70 en 1m80 groot en normaal gebouwd. Hij droeg een bruin of rood-wit masker, type “Halloweenmasker” met, vermoedelijk, een tijgermotief. Hij droeg eveneens een zwarte jas met kap met verticale strepen over de kap en tussen de schouderbladen, een bleke Adidas-trainingsbroek met donkere verticale strepen langs de zijkanten, zwarte sportschoenen met witte zool en zwarte handschoenen. Bij het binnengaan had hij een pepperspray in zijn rechterhand.

De derde verdachte is tussen de 1m70 en 1m80 groot en normaal gebouwd. Hij droeg een groen integraal masker, type “Halloweenmasker” en een donkere sweater met kap met aan de voorzijden 4 horizontale lijnen die mogelijks koorden voor knopen kunnen zijn. Voorts droeg hij een donkere trainingsbroek, zwarte handschoenen en een heuptasje type “Eastpack”. Bij het naar binnen gaan had hij een groot slagersmes in zijn rechterhand.