Roofmoord in Zelzate

Verspreid op vraag van de onderzoeksrechter en het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent
Plaats
Zelzate
Datum

Op dinsdag 3 oktober 2017 in de namiddag werd in Zelzate een winkel van kantoor- en schoolbenodigdheden overvallen. De winkel ’t Ateljeeke ligt aan het kruispunt van de Oostkade en de Marktstraat in Zelzate. De uitbaatster werd om het leven gebracht met een aantal messteken. Ze overleed ter plaatse.  ’t Ateljeeke ligt in het centrum van Zelzate en rond dat tijdstip passeren daar heel veel mensen. Op die dinsdag stond er ook een circus opgesteld aan de overkant van de straat. De speurders doen een oproep naar getuigen. Uit het onderzoek zijn reeds enkele belangrijke getuigen naar voor gekomen waardoor de speurders een tijdspanne hebben kunnen bepalen wanneer de feiten zijn gebeurd.

Omstreeks 15.05 -15.15 uur zag een getuige bij het uitstappen van haar wagen een man op die op zebrapad voor ’t Ateljeeke stond. Hij stond met zijn rug naar de winkel en viel op omdat hij vreemd naar de lucht stond te kijken en deed alsof hij aan het mediteren was.
Beschrijving : hij droeg een jeans een donkere (nep)lederen jas tot op de middel en was ongeschoren. Hij was groter dan 1m80 lang en gaf een onverzorgde indruk.

Omstreeks 15.30 uur was een 13 jarig meisje aankopen gaan doen in de winkel . Op het ogenblik dat ze wilde afrekenen aan de kassa kwam er een  verdachte man binnen en ging achter het meisje staan. De man deed teken aan de uitbaatster dat het meisje mocht voorgaan.
Beschrijving verdachte persoon : Hij droeg een jeansbroek en een nep- lederen jas en een eenvoudige donkere muts. Hij had een slordig voorkomen, was ongeschoren en mager. Het meisje is de winkel buiten gestapt en zag op de kerktoren dat het 15.40 uur was. Dit kan dezelfde man zijn van op het zebrapad. Wie herkent de verdachte man of wie heeft hem op die plaats zien staan  ?

Een andere belangrijke getuige had in de winkel al haar spullen bij elkaar gezocht en wilde afrekenen, maar de uitbaatster kon ze nergens vinden. Ze besloot om 15.56 uur met haar gsm naar de vaste lijn van de winkel te bellen, maar kreeg geen gehoor. Toen was het slachtoffer vermoedelijk reeds overvallen. Om 16.05 uur heeft een klant het slachtoffer in de winkel op de grond zien liggen.

Wie heeft meer informatie, wie heeft iets verdacht gezien tussen 15.00 uur en 16.05 uur.

De dader kan zelf ook gewond zijn geraakt aangezien het slachtoffer zich verweerd heeft. Er kunnen ook bloedvlekken op de kledij van de dader gezeten hebben. Elk klein detail kan belangrijk zijn in dit onderzoek.