Uitgifte van valse biljetten

Verspreid op vraag van het Parket van Bergen
Plaats
Bergen, Brussel, Waterloo, Antwerpen, Tielt, Waregem & Roeselare
Datum

De politie is op zoek naar de identiteit van een man die op verschillende plaatsen in België betaald heeft met valse biljetten.

Op woensdag 15 november 2017 omstreeks 18.40 uur kwam in Bergen een jonge man binnen in een kledingzaak.
Hij deed verschillende aankopen en betaalde met een biljet van 100 euro.
De bediende gaf het wisselgeld en de dader verliet de winkel met zijn koopwaar en het wisselgeld. De bediende ontdekte pas in de bank dat het biljet vals was.

Uit het onderzoek blijkt dat deze dader op dezelfde wijze te werk ging in Antwerpen, Brussel, Waregem, Roeselare en Tielt.

Op 28 maart 2018 was diezelfde man aanwezig in een Orange winkel in Waterloo om een GSM te kopen. Nadat hij de verschillende modellen had bekeken, kocht hij er ook één met twee biljetten van 100 euro die nadien ook vals bleken te zijn.

De dader is tussen de  25 à 30 jaar oud en ongeveer 1.m80 lang. Hij is mager en van mediterraanse origine. Hij heeft donker licht golvend haar dat naar links is gekamd en aan de zijkanten opgeschoren. Hij heeft een verzorgde baard van enkele dagen.

Op het ogenblik van de feiten in Bergen en Waterloo droeg de dader een blauwe jeans en een lichtkleurig hemd, witte sportschoenen en een zwarte jas met kap.