Diefstal gereedschap uit bestelwagens

Verspreiding op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent
Locatie
Gent
Datum

Politie en parket waarschuwen voor bendes die gereedschap stelen uit bestelwagens, meestal van kleine zelfstandigen.

Bij feiten in Gent werd de diefstal gefilmd door bewakingscamera's. De feiten gebeurden tijdens de nacht van 20 op 21 december 2016.

Die nacht van dinsdag op woensdag, rond 2 uur, komen 2 mannen aan in de Dikkelindestraat in Gent. Ze observeren de omgeving, kiezen hun doelwit en slaan dan snel toe. Ze breken de achterdeur van de bestelwagen open die op de oprit voor de woning staat. Ze nemen rustig de tijd om alle waardevolle apparaten uit de camionette te nemen. Wanneer een wagen langs komt, verbergen ze zich snel achter het voertuig. Het is duidelijk dat ze iets doen dat het daglicht niet mag zien.

Met de buit die ze hebben klaargezet op het voetpad gaan ze te voet naar de overkant van de straat. Daar stond vermoedelijk een vluchtwagen klaar.

Net voor de feiten werden 2 voertuigen gefilmd in de Dikkelindestraat. Misschien hebben ze helemaal niets met de diefstal te maken maar de speurders willen graag met de bestuurders spreken om zo deze piste te kunnen afsluiten.

Het gaat om de inzittenden van een kleine donkere personenwagen en van een kleine bestelwagen die op korte afstand volgde, tijdens de nacht van 20 op 21/12/2016 om 02:00 uur.

De 2 mannen die de bestelwagen hebben leeg geroofd lijken mannen van vreemde origine.

De eerste heeft donker haar en droeg een jas met een bontkraag, een jeansbroek en lichtkleurige sportschoenen.

Zijn kompaan had een donkere muts op zijn hoofd met een logo vooraan. Hij droeg een donsjas met een ritssluiting en een jeans.

Meent u deze mannen te kennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Ook als u weet waar ze verblijven of verbleven hebben, willen de speurders dat graag weten.

Politie en parket raden handelaars aan om hun bestelwagens bij voorkeur binnen te plaatsen tijdens de nacht of slotvast te parkeren en extra te beveiligen. Het plaatsen van een extra slot of een alarm kan dieven zeker afschrikken. Een camionette met waardevolle apparaten dichtbij een gevel plaatsen, kan ook helpen. Op die manier kunnen mensen met slechte bedoelingen de deuren niet open maken.