Home-invasion in Anderlecht

Verspreiding op vraag van het parket van Brussel
Locatie
Anderlecht
Datum

Op vrijdag 20 november 2015, omstreeks 12u15, werd in de Grondelsstraat in Anderlecht een zeer gewelddadige diefstal gepleegd.



Het slachtoffer stapte zijn garage binnen en werd onmiddellijk gevolgd door twee personen die hem overmeesterden en mishandelden.

Nog twee andere mannen vervoegden hun kompanen, terwijl er een derde op de uitkijk stond.

Zij sleepten het slachtoffer tot achteraan zijn garage, bedreigden hem met een vuurwapen en knevelden hem. De man werd gedwongen om de brandkast te openen en om de toegangscodes van zijn woning te geven.

Ze stalen juwelen en luxevoorwerpen en vluchtten weg met een lichtkleurige BMW, vermoedelijk een oud model.

De daders zijn waarschijnlijk van Portugese of Braziliaanse afkomst.

De eerste dader heeft een donkere huidskleur en is ongeveer 1m80 lang. Hij is zwaar gebouwd en heeft kort grijs haar. Hij droeg een jeans en een zwarte jas.

De tweede dader is atletisch gebouwd en droeg een afgebleekte jeans met scheuren en een helderblauwe sweater met kap van het merk ADIDAS.



De derde dader is groot en tenger gebouwd. Hij droeg donkere kledij.



De vierde dader heeft een normale lichaamsbouw. Hij heeft een donkere huid en een zwarte baard. Hij droeg een jeans, een grijze jas met een kap en een zwarte pet.

De vijfde dader heeft een normale lichaamsbouw en heeft een baard. Hij droeg een jeans, een zwarte jas en een rode muts.