Inbrekers richten ravage aan in kantoren en fanshop van Royal Antwerp FC

Verspreiding op vraag van het parket van Antwerpen
Locatie
Deurne
Datum

Politie en gerecht verspreiden beelden van de inbrekers die eind vorig jaar een ravage hebben aangericht in de kantoren van voetbalclub Antwerp op de Bosuil in Deurne.

De feiten gebeurden in de nacht van 15 op 16 december 2016.

De speurders sluiten niet uit dat dezelfde daders al eerder binnendrongen. Er waren immers al 2 inbraken in de maand november. Toen werden enkele vaten bier gestolen.

(beelden 15/12/2016 - 21:49) (D1 en D2)

Op donderdagavond 15 december 2016, rond 21u45, dringen 2 onbekende mannen binnen in het Kwadro-gebouw op de Bosuilsite, tussen de Jan Welterslaan en Tribune 1.

Ze fouilleren de kantoren en de fanshop van de club en verdwijnen een goed uur later weer uit beeld om versterking te halen.

(beelden 16/12/2016 - 02:04) (D2, D3 en D4)

Om 2 uur 's nachts - het is dan al vrijdag - komen nog meer inbrekers in beeld in de inkomhal van het Kwadro-gebouw en in de fanshop. Dit keer zijn ze met drie, waarvan 1 man die al eerder was te zien. De inbrekers richten heel wat vernielingen aan. Twaalf deuren worden geforceerd of ingestampt, kassa 's opengetrokken en computers op de grond gegooid. Er wordt ook € 3000 cash geld meegenomen.

De inbrekers werden gefilmd door bewakingscamera's. Hierop is te zien dat ze alle tijd namen om het gebouw te doorzoeken. Ze bleven tot 04u30 ter plaatse. Rond 02u30 ging het licht plots aan in de fanshop. Op die beelden zijn de daders het best herkenbaar.

De mannen zijn zeker met 4, mogelijk nog meer, en hebben een Noord-Afrikaans uiterlijk.

D1 - Dader 1 heeft zwart haar met een bles en droeg een halflange jas met een kap en een sjaal.

D2 - Dader 2 is die nacht 2 keer te zien, zowel op donderdagavond als enkele uren later op vrijdag in de vroege ochtend. Hij heeft kort zwart haar, opgeschoren aan de zijkanten en achteraan. Hij droeg een zwarte halflange donsjas met een pelskraag, een T-shirt met lange mouwen met diverse logo's op de voorkant en de linkermouw en een jeansbroek. Eerder op de avond had hij een muts op. Hij had ook een zwarte rugzak bij.

D3 - De derde man is struiser dan zijn kompanen en hij heeft donker haar, een snor en een volle zwarte baard. Hij droeg een donkere halflange donsjas met een kap en een zwart shirt met lange mouwen met het opschrift QATAR AIRWAYS (mogelijk van FC Barcelona).

D4 - De vierde man droeg een zwarte sweater met een kap en een logo op de borst en een gescheurde jeansbroek. Hij had een donkere pet op zijn hoofd met een embleem vooraan.

Meent u deze mannen te kennen of hebt u andere nuttige informatie met betrekking tot de feiten, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie.