Diefstal met braak in Scherpenheuvel

Verspreiding op vraag van het parket van Leuven
Locatie
Scherpenheuvel
Datum

Politie en gerecht zoeken 4 daders die meer dan een jaar geleden een inbraak pleegden in een woning in Groenhoef in Scherpenheuvel.

Op 31 juli 2015 belt iemand aan de voordeur van een woning aan en wacht enkele ogenblikken. De bewoners zijn op dat moment niet thuis. Even later vertrekt hij te voet naar een voertuig dat geparkeerd staat aan de aanpalende woning. Een tiental minuten later komt een tweede verdachte in beeld in de achtertuin van de woning. Hij schrikt de hond af met stenen en borstelstelen. Ook de camera aan de zijkant van de woning moet er aan geloven en wordt van de muur gerukt en weggegooid. Via een raam boven de veranda, aan de achterzijde van de woning , verschaffen de daders zich toegang tot de bovenverdieping.

Na hun plundertocht worden de daders geconfronteerd met de bewoners die thuis komen. Het slachtoffer tracht met zijn Porsche Cayenne het voertuig te rammen en de daders hun vlucht te verhinderen. Gezien de rechterflank van de grijze Opel Insigna zwaar beschadigd is door de aanrijding kruipen de 4 daders via de koffer in de auto en nemen de vlucht via Bekkevoort en de E314 richting Leuven.

De eerste dader is normaal gebouwd en heeft donkerbruin haar. Hij draagt een donkerblauwe pet, een blauwe broek, een shirt vooraan blauw en achteraan wit met lange blauwe mouwen en lichtblauwe ellebooglappen en witte schoenen.

De tweede dader is normaal gebouwd . Hij draagt een blauwe broek met witte broeksriem, een donkerblauwe sweater of blouse met beigebruine ellebooglappen, donkere schoenen met opvallende fluoriserende tinten en handschoenen. Hij heeft een rode of paarse doek voor het aangezicht. Hij draagt een donkerblauwe pet met wit frontstuk en donkerkleurig logo "H". Op de blauwe bovenklep van de pet staat een wit logo.

Van de derde dader is er geen beschrijving.

De vierde dader is de bestuurder van de Opel Insigna. Hij is struis gebouwd, heeft een baard en ongeveer 1m85 à 1m90 lang.